Ünlü GSM şirketinden işten çıkarma hamlesi 'Milyonlarca abonesi var'

Ünlü GSM şirketinden işten çıkarma hamlesi 'Milyonlarca abonesi var'
Ünlü GSM operatörü, en büyük pazarında işten çıkarma planlıyor.

Afrika kıtasının önde gelen mobil iletişim şirketi olan Vodacom Grubu, maliyetlerini düşürme amacıyla Güney Afrika'daki ana pazarında ilk aşamada 80 kişiyi işten çıkarma planları yapıyor. Johannesburg merkezli Vodacom, 32'den fazla Afrika ülkesinde müşterilerine ticari hizmetler sunuyor.

Afrika kıtasında 130 milyondan fazla müşteriye ses, mesajlaşma, veri ve birleşik hizmetler sunan Vodacom Grubu, en büyük pazarı olan Güney Afrika'da maliyetleri azaltmak amacıyla işten çıkarma planlıyor.

Vodacom Grubu, en büyük pazarında işten çıkarma planlıyor - Bloomberg HT

Afrika'nın piyasa değerine göre en büyük kablosuz iletişim şirketi olan Johannesburg merkezli Vodacom Grubu, 32'den fazla Afrika ülkesine ticari hizmetler sunuyor.

Grup, ilk aşamada Güney Afrika'da 80 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. İşten çıkarmalar, Vodacom'un Güney Afrika biriminde her seviyede gerçekleşecek olup, toplamda grubun 5.400 çalışanı bulunmaktadır.

Vodacom completes sale of operations in three African countries - Ventures Africa

Vodacom Grubu operasyonlarını Tanzanya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Mozambik ve Lesoto'daki ağları kapsayacak şekilde genişletti ve Nijerya, Zambiya, Angola, Kenya dahil olmak üzere 32'den fazla Afrika ülkesindeki müşterilere ticari hizmetler sağlıyor. Güney Afrika telekomünikasyon devi Telkom ve İngiliz çokuluslu operatör Vodafone'un 50/50 ortaklığına ait.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.