Otomotiv devi binlerce çalışanını işten çıkaracak! Satışları yere çakıldı

Otomotiv devi binlerce çalışanını işten çıkaracak! Satışları yere çakıldı
Elektrikli araç pazarındaki yoğun rekabetin etkisiyle satışlarında düşüş yaşayan Tesla, küresel işgücünün yüzde 10'undan fazlasını işten çıkaracak.

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, pazardaki artan rekabet ve talepteki azalma nedeniyle çalışanlarının yüzde 10'undan fazlasını işten çıkarma kararı aldı.

Elektrikli araç segmentinde rekabetin giderek kızışmasıyla birlikte talebin düşmesi, Tesla'yı zor durumda bıraktı. Şirket, son birkaç ay içinde yöneticilerinden kritik ekip üyelerini belirlemelerini istedi, bazı hisse senedi mükâfatlarını askıya aldı ve bazı çalışanların yıllık değerlendirmelerini iptal etti.

Dünya genelinde 140 bin 473 çalışana sahip olan Tesla'nın, yaklaşık 15 bin çalışanını işten çıkarması bekleniyor. Bu, şirketin piyasa değeri açısından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olması dikkate alındığında büyük bir değişiklik anlamına geliyor.

Tesla CEO'su Elon Musk, yaptığı açıklamada, "Şirketi bir sonraki büyüme aşamasına hazırlarken, maliyetleri azaltmak ve üretkenliği artırmak için şirketin her alanını gözden geçirmek son derece önemlidir. Bu çerçevede, şirket genelinde yüzde 10'dan fazla bir personel azaltma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Tesla, geçtiğimiz yılın Şubat ayında da New York'taki çalışanlarının yüzde 4'ünü işten çıkarmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.