Apple yüzlerce çalışanı işten çıkaracak 'Son çare demişti'

Apple yüzlerce çalışanı işten çıkaracak 'Son çare demişti'
Apple, diğer dev teknoloji şirketleri gibi şimdiye kadar kapsamlı bir işten çıkarma politikası benimsememişti. Ancak firma son zamanda yaptığı yasal bildirimle yüzlerce kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Şirket, çalışanlarını 28 Mart tarihinde bilgilendirdiğini duyurdu ve işten çıkarmaların 27 Mayıs itibarıyla gerçekleştirileceğini belirtti. Apple, 614 çalışanını işten çıkaracak olup, bu çalışanların sekiz farklı tesiste görev aldığı bilgisini de paylaştı.

Apple, işten çıkarılacak personelin hangi birimlerde çalıştığını söylemedi ancak on yıllık gelişimin ardından iptal edilen sürücüsüz, elektrikli ve akıllı “Apple Car” projesinde çalışanların süreçten etkileneceği söyleniyor.

Bilindiği üzere bu proje üzerinde 2.000 kişi çalışıyordu ve proje rafa kaldırıldığında Apple, bu projedeki çalışanlarının çok büyük bir kısmını yapay zeka araştırmalarına yöneltmişti. Ancak Apple, Apple Car üzerinde çalışırken donanım mühendisleri ve araba tasarımcılarını da işe almıştı. İşten çıkarılanların bir kısmı bunlar olabilir.

TİM COOK SON ÇARE DEMİŞTİ

CEO Tim Cook, geçen yıl vermiş olduğu demeçte bu yıl binlerce çalışanı işten çıkaran Alphabet, Meta, Microsoft ve Amazon gibi Büyük Teknoloji akranlarının tam tersine Apple'ın büyük işten çıkarmalar için planları olmadığını sölemişti: “Bunu son çare olarak görüyorum ve bu nedenle toplu işten çıkarmalar şu anda üzerinde durduğumuz bir konu değil. İşe alım konusunda son derece ihtiyatlı davranmaya devam ediyoruz. İşe almaya devam ediyoruz, ancak daha önce yaptığımızdan daha düşük bir seviyede” dedi. Bu söylem de Apple’ın işten çıkarmasının artık ihtiyaç duyulmayan ve Apple için uyumlu olmayan otomobil donanım mühendisleri ve tasarımcılarını kapsadığına işaret ediyor.

Apple CEO'su Tim Cook, 2023'te 63,2 milyon dolar kazandı ...

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.