Ünlü ekonomist kara haberi verdi 'Çok sağlam zam geliyor sistem patlayacak’

Ünlü ekonomist kara haberi verdi 'Çok sağlam zam geliyor sistem patlayacak’
Ünlü ekonomist, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın açıklamasının arkasındaki gerçeği açıkladı.

Hükümet ekonomideki krizi çözmek için Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından bir takım adımlar attı. İlk olarak ekonomi yönetimini değiştiren hükümet, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başına Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığına ise Hafize Gaye Erkan’ı getirdi.

c82fb2e3-8y83i6lifbd9kz0h2arg2g.jpg

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ilk görevi politika faizini artırmak oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından değişen Merkez Bankası Başkanlığı yönetimi art arda faiz artırımına giderek politika faizini yüzde 40’a yükseltti.

Ekonominin normal seviyelere gelmesi için dolar kurunun serbest bırakılmasını savunan uzmanlara göre kur henüz tam anlamıyla serbest bırakılmış değil.

KUR SERBEST DEĞİL

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan yaptığı bir ziyarette “Türk lirasına geçiş zamanı gelmiştir. Bunun en doğrudan yansımalarını mevduat gelişmelerinde görüyoruz.” dedi.

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu Hafize Gaye Erkan’ın “Şimdi TL zamanı” açıklamasını değerlendirdi.

Hafize Gaye Erkan’ın açıklamasını TELE1 ekranlarında yorumlayan Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamasının kurun serbest olmadığının itirafı niteliğinde bir söylem olduğunu belirtti ve sistemin patlayacağını söyledi.

Açıklamasına devam eden Şatıroğlu, “Çok sağlam bir zam geliyor.” İfadelerini kullandı.

thumbs-b-c-c3a27cbc9e299a0dd61d24e4cb18dd99.jpg

MERKEZ BANKASI’NIN KUR HEDEFİ OLMAZ

Şatıroğlu’nun açıklamaları şöyle:

İnsanların yeni maaşını alamadan zamma maruz kalacaklarını söyleyen ünlü ekonomist şöyle devam etti:

“Hafize Gaye Erkan’ın ‘Zamanı geldi’ açıklamasını alkışlayan çok insan olabilir Türkiye’de. Garabet çok artmış durumda. Oradan çıkarılacak çok ders var. Bundan önceki Merkez Bankası Başkanları’nı hatırlayın Murat Çetinkaya’yı, Erdem Başçı’yı. Hep ne denir? Serbest kur rejiminden bahsedeceksek Merkez Bankası’nın kur hedefi olmaz. ‘TL’ye geçin’ diyorsanız doların artışının enflasyonun altında kalacağını, TL’nin değerinin reel olarak değerleneceğini düşünüyorsun. Ekonomi yönetimi bunu diyor. Merkez Bankası bunu der mi?"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.