Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada kara haberi verdi ‘Konut alacaklar dikkat’

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada kara haberi verdi ‘Konut alacaklar dikkat’
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konut almak isteyen milyonlara insana kötü haberi açıkladı.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konut almak isteyen milyonlarca vatandaşa üzücü haberi verdi. Yeşilada, İstanbul'da ev sahibi olmayı düşünenlere yönelik olarak, "İstanbul'da ev almak artık bir hayal olacak" söyleminde bulundu.

BU ARTIK GEÇERLİ DEĞİL

Yeşilada, ‘Mesele Ekonomi’ programındaki konuşmasında, orta sınıfın küçülmeye mahkum olduğunu belirtti. Yeşilada, “Bizim gelirimiz 2 bin - 3 bin dolar seviyelerinden 13 bin dolara taşıyan sürecin adı toplam girdi verimliliğinin yükselmesidir” dedi.

‘Bir kişinin ürettiği ve elde ettiği kazanç artıyordu, ancak bu artık geçerli değil’ diyen Yeşilada, orta sınıfın büyüme potansiyelinin azaldığını açıkladı.

konut4-1.jpg

EV SAHİBİ OLMAK HAYAL OLDU

Ünlü ekonomist, ev almak isteyenlere kötü haberi açıkladı. En ufak bir fikri olan insanların yurt dışına kaçtığını belirten Yeşilada, ‘çünkü telif hakkı olduğunu söyledi. Bu nedenle orta sınıfın büyüme şansı olmadığını açıklayan Yeşilada, “İnsanlar, araba sahibi olabilir, ancak ev sahibi olmak oldukça zor. İstanbul'da ev almak, bir nesil için artık bir hayal halini aldı.” ifadelerini kullandı.

GENÇLER UMUDUNU KAYBETTİ

Gençler, ülkede kendi gelecekleri konusunda umutlarını kaybettiklerini söyleyen Yeşilada, “Yeni nesil, anneleri ve babaları kadar bir yaşam sürmeyi dahi zor buluyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.