Emekli maaşlarına yeniden zam geliyor ‘Milyonları ilgilendiren tarih belli oldu’

Emekli maaşlarına yeniden zam geliyor ‘Milyonları ilgilendiren tarih belli oldu’
İstediği zam oranını alamayan emeklilere sevindirecek haber geldi. O isim zam iddiasını gündeme getirdi.

Aralık ayı enflasyonunun 3 Ocak’ta açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi ve SSK ile Bağkurlunun zam oranı ortaya çıktı.

Memur ve emeklisi yüzde 49.3 zam alırken, aynı enflasyon oranıyla SSK ve Bağkur emeklisi yüzde 37.57 zam oranı aldı. Gözünü hükümete çeviren emekliye şapkadan bir şey çıkmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere ek zammı yüzde 5 olarak açıkladı.

Böylece zam oranı yüzde 42.6 olan emeklinin aylıklardaki alt sınırı da 7 bin 500 liradan 10 bin TL’ye çıkarıldı.

paraaa-1.webp

EMEKLİ ZAMMI İÇİN TARİH VERDİ

SSK ve Bağkur emeklisi yapılan zam oranına tepki gösterirken aylıkların enflasyon karşısında yetersiz olduğunu söyledi.

Emeklilere umut olacak haber o yazardan geldi. Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç’in iddiasına göre emeklilere yerel seçimden kısa bir süre önce bir ek zam daha yapılacak.

Köşe yazısında Mehmet Çetingüleç, zam ne kadar geç olursa bütçeye o kadar yükünün az olacağını belirtti. Çetingüleç emeklilere ek zam için tarih verdi.

emekli-maasi-ws3o-cover.jpg

TELEFUZ EDİLEN RAKAMI AÇIKLADI

Yazar Mehmet Çetingüleç, seçimden kısa bir sürece ilave bir zam daha yapılabileceğini ifade etti. Ayrıca emeklilerin tamamına seyyanen bir zam gelebileceğini iddiasını öne süren Yazar Çetingüleç, seyyanen zam için 4 bin ile 8 bin lira arasında rakam telaffuz edildiğini aktardı.

Bir başka formül olarak intibak yapılabileceğini söyleyen Mehmet Çetingüleç, 2000 yılı öncesi emekli olanlarla, 2000 yılı sonrası emekli olanlar arasındaki fark giderilebileceğini belirtti.

kapak-095225.jpg

MART ORTASINA DİKKAT

İktidarın emekliler için hazırlık yaptığının altını çizen yazar Çetingüleç, zammın ne kadar geç verilirse, bütçeye yükü o kadar az olacağını belirtirken, emekliye ek gelir yaratacak düzenleme Mart ayının ortasına bırakılmış olabileceğini köşesinde yazdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.