Selçuk Geçer: Rekor düşecek dikkatli olun

Selçuk Geçer: Rekor düşecek dikkatli olun
Selçuk Geçer, o yatırım araçlarını işaret ederek rekor düşüşü açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için ekonomi piyasasında yer alan bazı yatırım araçlarını tercih ediyor. Bitcoin, dolar ve gram ise bunlar arasında yer aldı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara kritik uyarıda bulunarak piyasayı değerlendirdi.

PİYASADA SON DURUM

1 ay önce 31,97 seviyesinde işlem gören dolar şu anda 32,5 bandında işlem görüyor. Ons altın, 2 bin 300 dolardan 2 bin 320 seviyesine kadar aylık değişim yaşadı. Bitcoin ise 68 bin dolar seviyesinden sert bir düşüş yaşayarak 63 bin dolar seviyesine geldi.

FAİZ VE SAVAŞ GERİLİMİNİN PİYASAYA ETKİSİ

Yatırım araçlarında yaşanan dalgalı seğirin temel sebebinin İran ve İsrail gerilimi olduğu ise belirtiliyor. Dolar ve gram altın tarafında ise Merkez Bankası’nın faiz artırımının etkili olduğu da öne sürülüyor. Bitcoin tarafında yaşanan düşüş, ons altın ve dolar tarafında yaşanan kısa yükselişler yatırımcıları tedirgin ediyor.

emekli-maas-eridi.jpg

GEÇER: PARANIZI KAYBEDEBİLİRSİNİZ

Uzman isimler ise piyasa analizlerini paylaşmaya devam ediyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kritik açıklamalara imza attı. Geçer, “Bitcoine dikkat edin. Bir bakarsınız, sabah 30 bin dolara gelmiş. Paranızı kaybedebilirsiniz” dedi.

“BİR ANDA 100 DOLARA GELEBİLİR”

Selçuk Geçer, ons altın içinde aynı görüşte olduğunu belirtirken, "Ons altını 2 bin 400 dolar gösterirler sonra bir anda tepeden indirirler. Bir bakarsınız 1900 1800 dolarlara kadar düşmüş” ifadelerini kullandı.

bitcoin.jpg

Türkiye'de doların seyri hakkında da konuşan Geçer, flaş ifadelerde bulundu. Geçer, "Bir sabah Mehmet Şimşek'in görevden alındığını görürsünüz. Sonra dolar 100 lira olmuş, neye uğradığınızı şaşırırsınız. Dolar 100 liraya bir anda çıkacağına, dolar 60 liraya efendi efendi yavaş yavaş piyasadaki dengeleri bozmadan gitmesi gerekiyor" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.