Çay toplama ücretleri belli oldu

Çay toplama ücretleri belli oldu
Karadeniz Bölgesi'nde çay toplayan binlerce işçinin alacağı ücret belli oldu.

Karadeniz Bölgesinde çay hasadı için geri sayım başladı. Çay hasadı Karadeniz’de her yıl 3 defa gerçekleştiriliyor. Birinci, ikinci ve üçüncü sürgün olmak üzere yılda 3 kez yapılan hasat 15 Ekim’e kadar sürüyor.

Karadeniz Bölgesi'nde çay toplayan işçiler çay toplama ücretleri bu yıl ne kadar olacağını merak ediyor. Çay hasadının yapıldığı Giresun'un Eynesil ilçesinde çay toplama ücretleri ise belli oldu. İşçiler bu yıl ödemeleri yeni ücretten alacak.

lz8eh9ohlif5eijldudx6mx0k4ehmzprgnq3f7cr.jpg

Giresun'un Eynesil ilçesinde çay toplayan işçiler geçen yıl çay toplama ücreti olarak günlük 400 lira, taşıma ücreti ise 550 lira olarak belirlenmişti.

Bu yıl ki Giresun Eynesil’de yeni rakamlar belli oldu. Yapılan toplantılar sonucunda çay toplayan işçiler günlük 1000 TL ödeme alacak. Eynesil Ziraat Odası Başkanlığınca ilçedeki mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla çay hasadında çalışacak işçi ücretlerinin belirlenmesi amacıyla toplantı gerçekleştirildi.

Eynesil’de gerçekleştirilen toplantıda çay toplama ücretinin yemek dahil günlük 1000 TL olmasına karar verildi. Ayrıca toplantı da alınan karar ile birlikte taşıma ücretinin ise 1200 TL olmasına karar verildi.

cay-toplama-giresun-aa-2223791-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.