Türkiye'nin en yeni ilçesi oldu

Türkiye'nin en yeni ilçesi oldu
Türkiye'nin en yeni ilçesi olan Artvin'in Yusufeli ilçesinde vatandaşlar yerleşim yerindeki hayatlarına alıştı. Modern, villa tipi inşa edilen baraj gölü manzaralı yeni evler göz kamaştırdı.

Türkiye'nin en yeni ilçesi oldu

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES suları altında kalan 7 köyün sakinleri, bir yıl önce yeni yerleşim yerine taşındı. Türkiye'nin en yeni ilçesinde vatandaşlar yeni hayatına alıştı.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES suları altında kalan 7 köyün sakinleri, yaklaşık bir yıl önce taşındıkları yeni yerleşim yerlerinde mutlu görüntü çiziyor.

ekran-alintisi.jpg

YUSUFELİ BARAJI DÜNYADA BEŞİNCİ

Temelden 275 metre gövde yüksekliği ile kemer baraj sınıfında dünyanın 5'inci, Türkiye'nin en yükseği Yusufeli Barajı ve HES'te, 22 Kasım 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle su tutulmaya başlandı. Baraj suları altında kalan Yeniköy, Tekkale, Irmakyanı, Çeltikdüzü, Çevreli, İşhan ve Meşecik köylerinde yaşayanlar, kasım başından itibaren yeni yerleşim yerlerine taşındı.

VİLLA TİPİ YENİ EVLERİ GÖREN HAYRAN KALIYOR

Modern, villa tipi inşa edilen baraj gölü manzaralı yeni evler, eski yerleşim yerlerini geride bırakırken hüzünlenen köy sakinlerini mutlu etti.

33.jpg

"KÖYLER, TÜRKİYE YÜZYILI'NA YAKIŞIR ŞEKİLDE YENİDEN KURULDU"

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli Barajı suları altında kalan 7 köyün yeniden kurulduğu yeni yerleşim yerlerindeki yaşantının, her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi. Yeni yapılan 7 köyde toplamda 507 konutun yanı sıra bazı iş yerleri, oyun parkları ve sosyal yaşam alanları da inşa edildiğini belirten Ünsal, "Baraj suları altında kalan Yeniköy, Tekkale, Irmakyanı, Çeltikdüzü, Çevreli, İşhan ve Meşecik köyleri, Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde yeniden kuruldu. İnsanlarımız anılarını geride bırakmanın hüznünü yaşasa da yeni köylerinde daha güzel bir yaşam sürüyor." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.