İhtiyaç sahiplerine duyuruldu Başvuranlara 5097 TL ödenecek

İhtiyaç sahiplerine duyuruldu Başvuranlara 5097 TL ödenecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tarafından dar gelirli ailelere ödenen evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri, elektrik tüketim desteği gibi ödemeler devam ediyor.

İhtiyaç sahiplerine duyuruldu Başvuranlara 5097 TL ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu hafta içerisinde evde bakım maaşını 5097 TL olarak belirledi. Böylece destek ödemelerini ortalama 3571 TL olarak hak sahiplerine ulaştı. Bu ödemeler, temel ihtiyaç, eğitim giderleri, bakıma muhtaç vatandaşlara katkı amacıyla yapılmaktadır.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

Kasım ayı Aile Destek Paketi kapsamında elektrik tüketim desteği her ay düzenli olarak 850 TL ile 1250 TL arasında değişen ödemeleri içerir. Vatandaşların elektrik faturalarını karşılamak için 112 TL'den başlayan ve 225 TL'ye kadar yükselen ödemeleri barındırır.

KASIM AYI ÖDEMELERİ

Kasım ayı içerisinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hesaplara aktardığı toplam 3.2 milyar TL'lik yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek paketi ödemeleri, evde bakım maaşı ve sosyal-ekonomik destek ödemeleri önemli bir yer tutmaktadır. Bu ödemelerle birlikte, ailelere yönelik sağlanan desteklerin geniş kapsamlı olduğu görülmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.