Tapu sahipleri başvuruyor Para iadesi yapılacak

Tapu sahipleri başvuruyor Para iadesi yapılacak
Konut, arsa, arazi, tarla, işyeri gibi çeşitli gayrimenkullere sahip olan vatandaşlar, muafiyet şartlarını sağlıyorlarsa belediyelere başvurarak geriye dönük beş yıllık para iadesi talebinde bulunabilirler.

Tapu sahipleri başvuruyor Para iadesi yapılacak

Kamubulteni.com'da yer alan habere göre; Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen muafiyet koşullarına uyanlar, bu fırsattan yararlanabilirler. Muafiyet süresi beş yıl olarak belirlenmiştir; bu da geriye dönük beş senelik para iadesi için başvuruda bulunma imkanı tanımaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Muafiyet şartlarına uygun olan emlak sahipleri, konutlarının tek konut olması, konut büyüklüğünün 200 metrekareyi aşması, emekli aylığı dışında gelire sahip olmamak gibi kriterlere dikkat etmelidirler. Muafiyet kapsamında bulunan gruplar arasında emekli vatandaşlar, ev hanımları, şehit eşleri veya yetim çocukları, gaziler ve işsizler de yer almaktadır.

BAŞVURULAR, BELEDİYELERE DİLEKÇE İLE YAPILIYOR

Emlak vergisi muafiyeti için başvuru yapacak olan vatandaşlar, belediyelere dilekçe ile başvurmalıdırlar. Başvuruların kabul edilmesi durumunda, son beş yılda ödenen vergilerin iadesi mümkün hale gelir. Ev sahipleri, emlak vergisi ödemelerini yıl içinde iki eşit taksitte yaparlar. İkinci taksit ödeme süreci 1 Kasım 2023 tarihinde başlamış olup, bu taksit Kasım ayı içinde ödenebilir. Vergi mükellefleri bu tarihlerde ödemelerini yapmalıdır. Vergi Usul Yasası’na göre gereksiz ödenen vergiler iade edilebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.