Toyota 50 bin aracını geri çağırıyor 'Hatalı üretilen bu parça ölüm saçıyor'

Toyota 50 bin aracını geri çağırıyor 'Hatalı üretilen bu parça ölüm saçıyor'
Dünyaca ünlü Japon otomotiv üreticisi Toyota, yaklaşık 50 bin eski araç için ‘acil geri çağırma’ bildirimi yayınlayarak araç sahiplerini derhal onarım yaptırılması için çağırdı.

Geri çağırmanın sebebi, hava yastığı şişiricisinin patlayarak sürücüler için ölüm tehlikesi oluşturabileceği ciddi bir güvenlik açığından kaynaklanmaktadır.

Bu ölüme neden olabilecek kadar büyük olan güvenlik açığı, Corolla, Corolla Matrix ve 2004-2005 RAV4 modellerinde bulunmakta. Bu araçların tamamı ‘Takata’ hava yastığı şişiricileri ile donatılmıştır. Bu şişiriciler kaza anında patlayarak metal şarapnel parçalarının araçların içine fırlamasına neden oldukları gerekçesiyle geri çağrılmakta.

‘Takata’ hava yastığı şişiricileriyle ilgili bu sorunun, 26'sı ABD’de olmak üzere dünya çapında 30'dan fazla ölümle neden olmuştur. Ayrıca, 2009 senesinden beri farklı farklı otomobil üreticileri de bu kusur nedeniyle yüzlerce yaralanmayı raporlamıştır.

Toyota'nın 50 bin aracını geri çağırmasının neden, ‘Takata’ tarafından üretilen bu kusurlu hava yastığı şişiricileri yüzünden ölüm ya da yaralanma olaylarının ortadan kaldırılması içindir.

Bu kusurlu hava yastığı şişiricilerine ile donatılmış olan modellere sahip araç sahiplerinin, güvenlikleri açısından gerekli onarımları derhal yaptırmak için yerel bayileriyle temasa geçmeleri tavsiye ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.