TOKİ'den ev almak isteyenlere umut olacak kampanya: Başvuru detayları...

TOKİ'den ev almak isteyenlere umut olacak kampanya: Başvuru detayları...
Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ'nin tanıdığı bu imkan sayesinde hayallerine bir adım daha yaklaşıyor.

Ekonomik dengelerin değişkenlik gösteriyor olması vatandaşların ev alma hayallerini de ertelemelerne sebep olabiliyor. Bu kapsamda ödeme kolaylığı sağlayan yeni düzenlemeler ev sahibi olmak isteyen vatandaşların umudunu arttırıyor.

Kendi evine sahip olmak isteyen vatandaşlar yapılacak yeni düzenlemeleri dört gözle bekliyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren yeni bir kampanya gündeme geldi. TOKİ'nin geçtiğimiz sene başlatmış olduğu yüzde 25 oranındaki indirim kampanyasının ardından ev sahibi olmak isteyen vatandaşların umutlarını yeşertecek yeni bir adım daha atıyor. Konut ve iş yeri sahiplerine ilişkin düzenlenecek yeni indirim kampanyasına yönelik detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

KAMPANYA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2023 yılında eylül ayında başlatılan kampanya, 19 Ekim’de sona ermişti 2024 yılı için henüz net bir tarih açıklaması yapılmadı.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başlatılan kampanya kapsamında 2023 yılı eylül ayı için gerekli olan şöyle sıralandı


Kampanyadan yararlanabilmek için konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibari ile ilk olarak borç kapatmanın yapıldığı ayı ait taksit ödemelerini gerçekleştirmiş olması gerekiyor.


Geriye dönük taksit veya emlak vergisi borcu da bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan geri ödeme ödeme taksitleri en geç 2022 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları yararlanabildi.


Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanmadı.


Öte yandan kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları gayrimenkul satış sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabiliyordu.


Söz konusu kampanyadan faydalanabilmek için geçtiğimiz yıl başvuru şartları arasında bu maddeler yer aldı ancak 2024 yılı güncel başvuru şartlarına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.