Tiyatro festivali başvuruları başladı

Tiyatro festivali başvuruları başladı
Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali için başvurular başladı.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali için başvurular başladı. 17-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak festival için son başvuru tarihi 15 Eylül.

TAKSAV’ın bu sene gerçekleştireceği 26’ncı Uluslararası Tiyatro Festivali için başvurular başladı. 17-27 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek festival için son başvuru tarihi 15 Eylül olarak duyuruldu. Başvurular ‘ankaratiyatrofestivali.org’ adresinden yapılacak.

Vakıf tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Çeyrek Yüzyılı geride bırakan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali yoluna devam ediyor. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) olarak düzenlediğimiz, Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin, bu yıl 26’ncısını gerçekleştireceğimizi paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yeniden birlikle olmanın heyecanını yaşayacağımız için büyük bir sabırsızlık içindeyiz. ‘Yaşanılabilir Bir Dünya İçin Sanat’ serüvenimize 17-27 Kasım 2023 tarihleri arasında devam ediyoruz.

Uluslararası düzeyde gerçekleşen Ankara Tiyatro Festivali, dünyanın birçok ülkesinden katılan tiyatro topluluklarının yanı sıra ülkemizden de her yıl üniversite topluluklarından, özel tiyatrolara, şehir tiyatrolarından, amatör tiyatrolara tiyatronun tüm renklerinden oluşan bir katılımla gerçekleşmektedir.

Festivalimizin amacını; tiyatro sanatını tanıtmak ve sevdirmek, var olan özel ve amatör tiyatro topluluklarını desteklemek ve motive etmek, seminer ve atölye çalışmaları ile tiyatro sanatındaki üretim kalitesini artırmak, alternatif tiyatro anlayışını tanıtmak ve korumak, toplumla tiyatro sanatı arasındaki bağı güçlendirmek olarak tanımlayabiliriz. Edindiğimiz bu amaçlar doğrultusunda 1996 yılından bu yana özel ve amatör tiyatro topluluklarının oyunlarını sahnelere taşımak, kucak dolusu emekle hazırlanan oyunlarla seyirci arasında köprü olabilmek amacıyla başlayan serüvenimiz devam ediyor.

Festival katılım başvurularını ankaratiyatrofestivali.org sayfasını ziyaret ederek yapabilirsiniz.”

08ac16fd-dd2f-442c-9b7e-d37a935ca531-w.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.