Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

THE CELEBRİTY

“Şöhret açık bir çek gibidir. Onun sayesinde her şey yanınıza kar kalır.”

İşte bu sözlerin sahibi Seo A-ri dipten en tepeye uzanan şöhret basamaklarında parlak ışıkların ardını bizlere gösteriyor. Gelin influencer dünyasını hedef alan The Celebrity dizisinin hikâyesine bir göz atalım…

Annesiyle yaşayan A-ri ismi duyulmamış bir kozmetik firmasında kapıdan satış yapmaktadır. Bir gün Bulgari mağazasından yaptığı alışverişte influencer olan eski arkadaşı Min-Hye ile karşılaşır. İflastan bihaber olan Min-Hye, A-ri ile yakınlık kurmak ister. Tüm hikâye de Min Hye’nin A-ri’yi influencerların dolu olduğu bir etkinliğe davet etmesiyle başlar. Hepsinden daha fakir ve ünsüz olan A-ri ileride Instagram adresinde yazdığı post sayesinde kendi kitlesini yakalayacak ve şöhret merdivenlerini teker teker çıkacaktır.

Daha fazla spoiler vermeden The Celebrity’nin hikâyesi sizlere anlatmış olayım. Özetleyecek olursak öldüğü sanılan ünlü influencer Seo A-ri’nin sosyal medyada yayın yapmasıyla sektöre ilişkin eteğindeki tüm taşları döker. Influencer dünyası ortalığı ateşe veren A-ri ile çalkalanır.

12 bölümden oluşan The Celebrity dizisi 30 Haziran’da Netflix’te izleyiciyle buluştu. Dizinin yönetmen koltuğunda Kim Chul Gyu otururken senaryosunu ise Kim Yi Young kaleme aldı.

The Celebrity’nin kadrosunda kpop’tan aşina olduğumuz isimler de yer alıyor: CNBLUE grubundan Kang Min-Hyuk ve SECRET grubundan Jun Hyo-Seong.

Ayrıca dizinin kadrosunda Park Gyu-Young, Lee Chung-ah, Lee Dong-gun, Han Eu Ddeum ve Han Jae In, Jung Yoo-min, Park Ye-Ni var.

Dizilerin günümüz dünyasının sorunlarına ışık tutmasını ve her gün rastladığımız şeyleri bizim gözümüzden işlemesini seviyorum. Sosyal hayatta sorunlar yaşarken internet ve sosyal medya dünyasında da benzer sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Kitleler sosyal medyada da bir yandan ayrıştırırken bir yandan da destekleyebiliyor. Düşündüğümüzden daha büyük bir etkiye sahip sosyal medya dünyası birini üne şöhrete kavuşturduğu gibi bunları bir çırpıda elinden alabilir.

The Celebrity’de birilerine maddi ve sosyal statü kazandıran sosyal medyanın birilerine de aynı hızda mental ve maddi çöküş yaşatarak verdiklerini geri aldığını izliyoruz.

İnternetin sosyal medya başlığı altında yaratmış olduğu canavarların gerçek hayata nasıl nüfuz ettiğine şahit olacağımız dizide A-ri karakterinin meydan okumasıyla ortalık karışacak.

Şimdilik benden bu kadar. Diziyi bitirdiğimde sizlerle sosyal medya uygulamalarının gerçek hayata etkilerini ve diziye dair görüş ve fikirlerimi paylaşacağım. Gelecek hafta görüşmek üzere, hoşça kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları