Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

En yeni Kore yapımları

Herkese merhaba bu hafta tüm dünyada ciddi bir hayran kitlesine sahip Kore dramalarını inceleyeceğiz. Squid Game dizisiyle de Netflix platformunda yerini sağlamlaştıran Kore yapımlarına gün geçtikçe yenileri ekleniyor. İşte Netflix’te çıkan yeni Kore yapımları…

Gyeongseong Creature: Gyeongseong, 1945. Seul'de sömürge yönetiminin karanlık günlerinde, bir girişimci ve bir dedektif hayatta kalmaya çalışır ve insanlığın açgözlülüğünden doğan bir canavarla savaşır.

My Demon: Dizi, bir holdingin şeytani varisi Do Do-hee (Kim Yoo-jung) ile güçlerini geçici olarak kaybeden bir iblis olan Jeong Gu-won (Song Kang) arasındaki sözleşmeli evliliğin hikâyesini anlatıyor.

Welcome to Sam-dal: İtibarı yerle bir olan bir fotoğrafçı, memleketine dönüp orada çocukluk arkadaşına rastlayınca aralarındaki bitmemiş aşk, yeniden alevlenir. Asistanını sertçe azarlayan Cho Sam-dal, bir skandala karışıp ciddi tepkilerle karşılaşınca memleketine dönme kararı alır.

Doona!: Bir üniversite öğrencisi, hayatla ve okulla boğuşurken eski bir K‑pop idolü olan güzel ev arkadaşıyla beraber yaşamanın sıra dışı zorluklarıyla da karşı karşıya kalır.

King the Land: Gergin bir miras kavgasının ortasındaki çekici bir mirasçı, insanların karşı koyamadığı ama kendisinin tahammül edemediği gülümsemesiyle tanınan, azimli çalışanıyla ters düşer.

Song of the Bandits: Kanunsuz Gando bölgesinde amansız haydutlar, çok değer verdikleri vatanları ve sevdikleri uğruna ölümü bile göze aldıkları, hiçbir engel tanımayan bir mücadele verir.

Business Proposal: Ha-ri arkadaşının yerine gittiği tanışma randevusunda karşısındakini korkutup kaçırmayı planlar. Ama adam onun patronu çıkıp ona evlilik teklif edince iş sarpa sarar.

True Beauty: Geçmişte zorbalığa uğramış bir genç, makyaj sanatında ustalaşır ve yeni okulunda büyük sükse yapar. Ama dışarıya farklı bir yüz takınmak, sanıldığından çok daha zordur.

Happiness: Bir gökdelenin sakinleri, ölümcül bir hastalığın insanları kana susamış zombilere dönüştürdüğü bir dünyada hayatta kalmak için savaşıyor.

Tale of the Nine Tailed: Yolu yüzyıllardır kayıp aşkını arayan eski bir tanrıyla kesişen bir televizyon yapımcısı, gizli bir doğaüstü dünyayı keşfeder.

Sweet Home: İnsanlar acımasız canavarlara dönüşerek dünyayı dehşete sürüklerken yaşam mücadelesi veren bir avuç insan, hayatta kalmak ve insanlıklarına tutunmak için savaşır.

Son zamanlarda Netflix platformunda popülerleşen Kore yapımları bu şekilde. Bunların yanı sıra yakında zamanda aralarına yenileri de eklenecek. Kore yapımlarında tavsiyeleriniz varsa bizimle paylaşabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları