Tarlasını kazarken gözlerine inanamadı 'Günlerdir cayır cayır yanıyor

Tarlasını kazarken gözlerine inanamadı 'Günlerdir cayır cayır yanıyor
Samsun'un Terme ilçesinde tarlaları sulamak için yapılan sondaj çalışmasında açılan kuyudan yanıcı gaz çıktı.

Terme ilçesi Sancaklı Mahallesi'nde bir hafta önce fındık ve çeltik tarlalarında kullanmak amacıyla 33 metre derinliğe yapılan sondaj çalışmasında su ile birlikte yanıcı gaz da bulundu.

Çiftçiler tarafından yapılan sondajdan çıkan suyun tuzlu olduğunu ve fındık bahçelerinde kullanılamadığını kaydedildi.

aa-20240123-33508572-33508570-samsunda-sulama-icin-yapilan-sondajdan-yanici-gaz-cikti.jpgMahalle sakinlerinden İdris Aydın, daha önceden de yörede buna benzer sondajla çıkan yanıcı gaz olduğundan dolayı çakmakla yakmayı denediklerini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden Aydın burada çıkan gazın metan gazı olarak bilindiği, "Burada zaman zaman sulama için yapmış olduğumuz sondaj çalışmalarında bazı bölgelerde çıkan gaza rastladık. Vatandaş sulamak için sondaj vurduğunda bazı bölgelerde çıkabiliyor." diye konuştu.

aa-20240123-33508572-33508569-samsunda-sulama-icin-yapilan-sondajdan-yanici-gaz-cikti.jpgGenelde Terme ovasında belirli bölgelerde olduğunu belirten Aydın, "Karadeniz'de aranmakta olan gazın burada olabileceğini düşünüyoruz. Gaz boşa gideceğine kullanmayı düşünüyoruz. Bunu boruyla beraber eve çekip sobalara bağlıyoruz yanıyor. Sobalarda yakmayı düşünüyoruz" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.