Tam kıvamında içli köfte tarifi

Tam kıvamında içli köfte tarifi
Lezzetli ve tam kıvamında nefis içli köfte tarifi...

MALZEMELER:

İÇ HARCI İÇİN:

250 gram kıyma (dana veya kuzu tercih edilebilir)

1 büyük soğan

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)

KÖFTE HARCI İÇİN:

2 su bardağı ince bulgur

2,5 su bardağı sıcak su

Tuz

DIŞI İÇİN:

2 su bardağı ince bulgur

Sıcak su

Tuz

1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)

İsteğe bağlı olarak nar ekşisi ve zeytinyağı

HAZIRLIK AŞAMALARI:

İlk olarak iç harcı hazırlayın.

Bunun için soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte tavada pembeleşene kadar kavurun.

Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Salça ve baharatları ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuması için bir kenara bırakın.

Bir kaba ince bulguru alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin.

Tuzunu ekleyerek karıştırın ve bulgurların şişmesini bekleyin.

İç harcı ve şişen bulguru yoğurarak köfte harcını hazırlayın.

Elde edeceğiniz harcı buzdolabında dinlendirerek sertleşmesini sağlayın.

Bu arada dış kabuk için ayrı bir kapta ince bulguru sıcak su ile ıslatın.

Bulgurlar yumuşayıp suyunu çekene kadar bekleyin.

Islanan bulgurların üzerine tuz ve isteğe bağlı olarak salça, nar ekşisi ve zeytinyağı ekleyerek yoğurun. Bu karışım dış kabuğunuzu oluşturacak hamur olacaktır.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda açın ve içine hazırladığınız iç harcından koyun.

Yuvarlayarak köfte şekli verin.

Islattığınız bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda açın ve köftenin etrafına sarmalayın. Daha sonra yuvarlayarak düzgün bir şekil verin.

Tüm içli köfteleri bu şekilde hazırlayarak servis tabağına alın.

Üzerlerini isteğe bağlı olarak taze yeşilliklerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.