Sosyal medya ayağa kalktı: Microsoft'tan Google'a yapay zeka darbesi!

Sosyal medya ayağa kalktı: Microsoft'tan Google'a yapay zeka darbesi!
Micsoroft, Google'da yapay zekalı Bing reklamını göstermeye başladı. Yaşanan olay sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Shiftdelete''de yer alan habere göre; Google ve Microsoft, yapay zeka teknolojisinde kıran kırana bir mücadeleye girişti. Geçtiğimiz günlerde bünyesinde geliştirdiği Bing''e yapay zeka desteği ekleyen Microsoft, Google''ın sohbet robotuna da reklam koydu. 

GOOGLE BARD ARAMASINA EDGE REKLAMI 

Şubat ayında yapay zeka desteğini Bing''e ekleyen Microsoft''un ardından Google hemen harekete eçerek Bard adlı sohbet robotunu kullanıcılarına sundu. İki robot da beğenilmiş olsa da Bing''den kritik bir hamle geldi.

Twitter’da yapılan paylaşımlara göre Microsoft, Edge’de dikkat çekici bir reklam göstermeye başladı. Edge üzerinden Google Bard sitesine giren kullanıcılar, Bing reklamı gördüklerini fark etti. Tarayıcının sağ tarafında yer alan animasyonlu reklam, “yanıtları yapay zeka destekli yeni Bing ile karşılaştırın” ifadelerine yer veriyor.

Bing animasyonuna tıklayan kullanıcılar, Edge’in bölünmüş ekran özelliği ile tarayıcının reklamına yönlendiriliyor. Bu yönlendirme sonrasında ise aynı arama ChatGPT destekli Bing’de gerçekleştiriliyor.

Microsoft’un Bard’ı test eden kullanıcıları kendi tarayıcısına çekmek için yaptığı bu hamle, sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı. Ayrıca Google ile Microsoft arasındaki rekabet göz önüne alındığında mantıklı görünüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.