Microsoft'tan geri adım: Yeni özellikten vazgeçti

Microsoft'tan geri adım: Yeni özellikten vazgeçti
Yazılım piyasasının dev markası Microsoft, kullanıcıların taleplerini göz önünde bulundurarak yapacağı değişiklikten vazgeçtiğini duyurdu.

Donanımhaber'de yer alan bilgilere göre, Yazılım şirketlerinin önde gelen markası Microsoft, Windows 11'de yer alan Dosya Gezgini'nde yapacağı değişiklikleri iptal etti.

Beta test kullanıcıları kısa bir süre önce sistem dosyalarının görüntülenmesi de dahil olmak üzere bir dizi özelliğin Windows 11 Dosya Gezgini'nden kaybolduğunu bildirmişti. Geliştiriciler ise bunların az kullanıldığını, modasının geçtiğini düşünüyor ve bu nedenle bazı ayarları yalnızca işletim sisteminin kayıt defteri aracılığıyla kullanılabilir hale getirmek istiyorlar.

Kullanıcılar Microsoft'un bu kararından son derece hoşnutsuzdular ve şirket tepkilere kulak vererek, arayüzde reform yapma planlarını iptal etme sözü verdi. Şirket gelecekteki Windows 11 güncellemesinde bu istenmeyen değişiklikleri iptal edecek. Microsoft, geliştiricilerin arayüzü ve Dosya Gezgini'ni optimize etmenin farklı yollarını arayacaklarını, ancak işlevsellikten ödün vermeyeceklerini açıkladı.

BAZI İŞLERLER İSTEĞE BAĞLI HALE GELEBİLİR

Örneğin, bazı işlevleri 'isteğe bağlı' hale getirilebilir. Yani bu seçenekleri bir tür ek menüde gizleyebilirler. Bunun, dosya işleme verimliliği, gezgin ayarlarının esnekliği ve sistemin görünümü arasında bir denge sağlayacağına dikkat çekiliyor.

Daha önce şu seçeneklerin sistemden kaldırılması planlanmıştı:

Sistem dosyalarının görüntülenmesi
Sürücü harflerinin görüntülenmesi,
Küçük resimler yerine simgelerin görüntülenmesi,
Klasör açıklamalarının görüntülenmesi,
Şifrelenmiş NTFS dosyalarının farklı bir renkte gösterilmesi
Klasör açıklamalarında dosyaların toplam boyutunun gösterilmesi

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.