SGK uzmanı Kabine Toplantısı'ndaki rakamı sızdırdı ‘Emeklinin alacağı ücret belli oldu’

SGK uzmanı Kabine Toplantısı'ndaki rakamı sızdırdı ‘Emeklinin alacağı ücret belli oldu’
SGK Uzmanı emeklilere verilecek olan net maaşı canlı yayında açıkladı.

emekliler.jpg

SGK Uzmanı Melis Elmen, emeklilere verilecek olan net maaşı canlı yayında açıkladı.

Milyonlarca emekli, bu hafta içi toplanması beklenen Kabine Toplantısı’nda çıkacak zam kararına odaklandı. 6 aylık enflasyon farkı olan yüzde 37,57’nin üstüne gelecek ek zam ve maaşlardaki eşitleme ile beraber maaşlarda belli olacak.

Bazı uzmanlar emekli ücretlerine ilişkin net rakamlarını ve hesaplamalarını açıklamayı sürdürüyor. Onlardan biri ise SGK Uzmanı Melis Elmen’den geldi. Melis Elmen emeklilere verilecek olan net ücreti açıkladı.

ELMEN: HÜKÜMETİN O DERECE BÜTÇESİ YOK

Elmen, en düşük emekli aylığının 10 bin TL ile 10 bin 500 TL arasında olacağının altını çizdi. Elmen, seçimden dolayı yüzde 50 zam ile 11 bin 250 TL’ye çıkarabileceklerini de belirtirken, “Fakat çoğu ekonomist dediği gibi yüzde 40 üzeri ve seyyanen bir zam beklentisi olmamalı. Çünkü 14 bin ila 15 bin seviyelerine gelmesi zor. Hükümetin o derece bir bütçesi yok.” ifadelerini kullandı.

emekl-1.jpg

BU HAFTA İÇERİSİNDE TOPLANACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından planlanan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarında iyileştirmeye yönelik çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu hafta içerisinde Kabine Toplantısı’nda sunulması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.