Ayçiçek yağı fiyatlarına zam 'Ucuza bulan stok yapsın'

Ayçiçek yağı fiyatlarına zam 'Ucuza bulan stok yapsın'
Kuraklık zeytinyağından sonra ayçiçek yağını da vurdu.

Yaşanan kuraklık yağ sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, kuraklık nedeniyle Ayçiçek yağı üretiminin zarar gördüğünü dile getirerek sektörde kriz sinyallerinin yandığına işaret etti.

Şafak Kırbiç’in yapmış olduğu açıklamalara doğrultusunda, düşük Ayçiçek yağı fiyatları nedeniyle bazı illerde çiftçiler ayçiçeği ekiminden neredeyse vazgeçme aşamasına gelmiş durumda.

Kuraklık ve düşük fiyatlar, tarım sektöründe çalışan çiftçileri çok zor duruma sokarken, Ayçiçek yağı fiyatlarının da etkilerinin hissedilmesi bekleniyor.

En son Haber'in Haberine Göre,

yaggaga.jpg

AYÇİÇEK YAĞINDA KRİZ SİNYALLERİ

Trakya Birlik 2022-2023 İş Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, 12 il ve 48 kooperatifte devam eden çalışmalar ön planda kendisini gösteriyor.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı olan Şafak Kırbiç, çiftçilere destek olmanın gerekliliğini vurgulayarak üretime ve üreticiye katkıda bulunduklarını ifade etti.

Geçtiğimiz yaz ayında kuraklığın Ayçiçek yağı üretimini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Kırbiç, rekolte kaybına rağmen piyasada Ayçiçek yağı fiyatlarının düşük olduğunu ifade etti.

Kırbiç, kuraklık ve ekim alanlarının düşmesine rağmen, bir önceki yıla yakın ürün satın aldığının altını çizerek vurguladı.

1530504.jpg

ÇİFTÇİ EKMEKTEN VAZGEÇTİ

Ayçiçek yağı sektöründe düşük fiyatlar, bazı şehirlerde çiftçilerin ayçiçeği ekiminden vazgeçmelerine neden oluyor.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, faiz oranlarının sürdürülebilirlik açısından zor bir duruma dönüştüğünü belirtti ve ilerleyen süreçte sektörde yaşanacak yeni gelişmeleri umut ettiklerini aktardı.

wwwwwwwwwww.jpg

Kırbiç, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bu konuda çalışmalarımız devam etmekte. Çiftçimizin hassasiyetini, çiftçimizin ve Trakya Birlik’in de bu üründen para kazanması gerektiğini ilettik.

Konuşmasını şu cümlerlerle sonlandırdı,

Bunun da geriye dönük olarak hem de çitçimizin bu ürünü daha fazla ekmesi ile ülkemizin ihtiyacının kapanması gerektiğini hassasiyetle dile getirdik.”

Bu durumda Ayçiçek yağı fiyatlarına zam dalgasının geldiğinin de sinyallerini vermiş oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.