Sertifikalı şeytan çıkarma eğitimi yoğun ilgi görüyor ' Filmleri aratmayacak olay'

Sertifikalı şeytan çıkarma eğitimi yoğun ilgi görüyor ' Filmleri aratmayacak olay'
Günümüzde Belçika'da gerçekleşen ve yoğun ilgi gören şeytan çıkarma ayinleri 2018 yılında 50 ülkeden 200 rahibin katılımıyla yapılıyordu.

Şeytan çıkarma ayinlerine korku filmlerinden aşinayız ancak rahiplerin aktardığına göre şeytan çıkarma işlemi The Exorcist gibi Hollywood filmlerinde anlatılanlardan çok farklı. Belçika’da Vatikan tarafından atanan sertifikalı uzmanlar yılda binden fazla ayin gerçekleştiriyor.Leuven kenti yakınlarında bulunan Averbode Manastırı, Belçika’daki en önemli şeytan çıkarma manastırı olarak ön plana çıkıyor.

kilise.jpg

HAFTADA EN AZ 3 AYİN YAPILIYOR

Vatikan tarafından görevlendirilen sertifikalı bir “şeytan kovucunun” bulunduğu bu manastırda, haftada en az 3 şeytan çıkarma ayini düzenliyor.

Mynet'te yer alan habere göre; Manastırda görevli Geert takma ismini kullanan şeytan kovucu rahip, yeni ayin talebinin olmadığı bir gün bile geçirmediğini ifade ediyor.

Geert, VRT’ye yaptığı açıklamada, kendisinin bu konuda tek olmadığını, diğer kiliselerdeki meslektaşlarından da, şeytan çıkarma sık sık talebi karşılamaya yetişemediklerini duyduğunu vurguluyor.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Rahip Geert, yaptığı işe yönelik ilgi artışını,içinde bulunduğunuz belirsiz zamanlarda insanların daha az tutunacak dalı olmasından kaynaklandığını düşünüyor.

Kursu başarıyla tamamlayan rahipler, piskoposların onayının ardından, göreve başlayabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.