Şenol Babuşcu kalem kalem dev zamları açıkladı ‘Herkesin cebinden o para çıkacak’

Şenol Babuşcu kalem kalem dev zamları açıkladı ‘Herkesin cebinden o para çıkacak’
Şenol Babuşcu, hükümetin seçim sonrası ürün ve hizmet sektöründe KDV oranını artıracağı konusunda flaş açıklamalarda bulundu.

Şenol Babuşcu, hükümetin seçim sonrası ürün ve hizmet sektöründe KDV oranını artıracağı konusunda uyarılarda bulunurken, zam beklenen sektörleri ve ürünleri açıkladı.

Bir televizyon kanalında gündeme dair soruları yanıtlayan Bakan Şimşek, genel KDV oranında bir artış olmayacağını belirtirken enflasyonu artıracak yeni vergi uygulamalarının olmayacağını açıkladı.

ŞİMŞEK: 2024 YILINDA BÖYLE BİR DURUM OLMAYACAK

Şimşek, "Enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmeyi hedefliyoruz. Enflasyondan en çok etkilenen kesimler sabit gelirli insanlardır. Vergi artışlarının bazıları enflasyonu artırıcı etkiye sahip olabilir. 2024'te böyle bir durumla karşılaşmayacağız. Enflasyonu artırıcı yeni vergi uygulamalarına geçit vermeyeceğiz. Genel KDV oranını yüzde 20'nin üstüne çıkarmayacağız. Kurumlar vergisini artırmayacağız, rekabet gücünü korumak önemlidir. İndirimli oranları yeniden gözden geçireceğiz. Para politikasının sıkılaştırılmasıyla birlikte enflasyonun düşmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

dolar-tl-turk-lirasi-0000-1.jpg

Ayrıca, kredi kullanımının tüketim yerine üretime yönlendirileceğini söyleyen Şimşek, gerekirse kredi politikalarına yeni tedbirlerin alınacağını da belirtti.

ZAM LİSTESİNİ AÇIKLADI

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabındaki paylaşımında yüzde 10 KDV uygulanan belirli ürün ve hizmetlere seçim sonrasında KDV oranlarında artış olabileceğinin altını çizdi.

Babuşçu'nun paylaşımı şu şekilde:

Şu anda yüzde 10 KDV uygulanan aşağıdaki ürün ve hizmetlere seçim sonrası yüzde 20 KDV uygulanabilir:

Tekstil ürünleri

Giyim ürünleri

Çanta ve bavul gibi ürünler

Diş fırçası, diş macunu ve diş iplikleri

Tiyatro, sinema ve müze gibi kültürel etkinlikler

Otel gibi konaklama hizmetleri

Yeme – içme sektörü hizmetleri

senol-babuscu.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.