Dünyaca ünlü ekonomistten piyasayı sallayacak açıklama 'Dolar 7 lira düşecek diyordu

Dünyaca ünlü ekonomistten piyasayı sallayacak açıklama 'Dolar 7 lira düşecek diyordu
Ünlü ekonomist Robin Brooks, Türkiye'deki yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek piyasaların nasıl tepki vereceğine dair yaptığı değerlendirmede dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

AKP'nin yoğun bir kampanya yürüttüğü ancak istediği sonuçları alamadığı İstanbul, Ankara ve İzmir gibi önemli iller için dünya çapında tanınan ekonomistlerin seçim sonuçlarına dair çeşitli yorumlar yapması bekleniyordu.

Goldman Sachs'in eski stratejistlerinden biri olan Robin Brooks, yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek piyasaların olumsuz tepki verebileceğini ve bu durumun yeni seçimlere yol açabileceğini öne sürdü.

ekran-goruntusu-2024-04-01-140028.pngMaliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomide ortodoksluğa dönüş sinyali verdiğini ve piyasanın bunu beklediğini belirten Brooks, genel seçim sonrası ortaya çıkan sonucun tam tersi bir sinyal gönderebileceğini ifade etti.

Brooks'a göre, bu durum daha fazla harcama ve devalüasyon anlamına gelebilir. Bazı ekonomistler, Brooks'un bu değerlendirmesini doğrulayan yorumlarda bulundu.

Robin Brooks daha önce yaptığı dolarla ilgili değerlendirmelerde Türk Lirası için adil değerin 21 lira seviyelerinde olduğunu belirtmiş ve ilerleyen günlerde kurun tamamen serbest bırakılması durumunda paritenin yukarı yönlü hareketler gerçekleştirebileceğini ifade etmişti.

ekran-goruntusu-2024-04-01-140039.pngDaha sonra dolar kurunda sert bir düşüşle birlikte 21 lira seviyelerine gerileme yaşanacağını açıklamıştı. Brooks, bu tartışmalarda 2024 yılının son çeyreğine vurgu yaparak Türk Lirası'ndan dolara yönelen yatırımcıların önemli zararlarla karşılaşabileceğini vurgulamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.