Selçuk Geçer doları olanları tir tir titretecek

Selçuk Geçer doları olanları tir tir titretecek
Faiz kararının açıklanmasının ardından dolar kurunun geleceği seviyeyi açıklayan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar sahiplerini tir tir titretecek uyarılarda bulundu.

Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası'na ise Hafize Gaye Erkan'ın atanmasının ardından üst üste dördüncü kez faiz artışı gerçekleştirildi. Para Politikası Kurulu, politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 30'a yükseltti. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, TCMB faiz kararı sonrası doların ulaşacağı seviyeyi sosyal medya hesabından açıklayarak dolar kurunu değerlendirdi.

2026’DA DOLAR UÇACAK

Dolar kurundaki son gelişmeleri açıklayan Geçer, 2024 yılında enflasyonun yüzde 33 seviyesinde olacağını ve doların da 36,80 TL’yi görebileceğini belirtti. Geçer ayrıca 2025 yılında enflasyonun yüzde 15,2 doların ise 43,88 TL civarında olabileceğini ve 2026 yılında ise, dolar kurunun 95,60 TL’ye ulaşacağını söyledi.

“DOLARIN DEĞERİNİ 42 LİRALARA ÇEKMEK ZORUNDA KALABİLİRİZ”

hdf2q8u7-wallha-com.jpg

Selçuk Geçer, “Küresel arenada dolar endeksinde küçük bir gerileme yaşanabilirken, Türk lirası karşısında değerlenmeye devam etmesi, hem ons değerinin artışı hem de döviz kurundaki yükseliş, gram altın değerlerinde ciddi bir artışa yol açabilir. Türk lirasının şu anki değeri, idealin üzerinde seyrediyor ve dolar/TL oranının 42-43 lira seviyelerine gelmesi gerekmekte. Bu durumun gerçekleşeceğini gözlemleyeceğiz; doların değerini arttırmak mecburiyetinde kalabiliriz ve Türkiye'nin isteği ne olursa olsun, doların değerini 42 liralara çekmek zorunda kalabiliriz” dedi.

“ALTIN FİYATLARI BASKI ALTINDA OLACAK”

Geçer, “Geçtiğimiz ay yaşadığımız dolar sarsıntısı tekrar yaşanacak mı? Hayır, olmayacak. O artış, beklenmedik bir tepkiydi. Şu an için TCMB'nin faizleri 1000 baz puan artırması gerektiğini düşünürsek, bu tür bir hareketin gerçekleşmesi pek olası görünmüyor. Yılbaşından bu yana, 2024'te faiz indiriminin başlangıcını öngörüyorduk. Ancak, sıkı para politikasının getirdiği güncel koşullarda, 2024 yılında altın fiyatlarının baskı altında olacağı, dolar paritesinin güçlü bir duruş sergileyeceği ve ABD faizlerinin yüksek seviyelerde kalacağı bir yılın bizi beklediği sonucuna varabiliriz” diye konuştu.

ekran-goruntusu-2023-09-21-181416.png

Ekonomist Selçuk Geçer Merkez Bankası faiz kararı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden doların ulaşacağı seviyeyi açıkladı. İşte o paylaşım:

"DOLAR TL 29 HAYIRLI OLSUN"

"Merkez Bankası #faiz kararı 500 baz artış yüzde 30... Uzatmaya gerek yok #DolarTL 29 hayırlı olsun NE DEDİYSEK O !!!"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.