Seçimler ardından Dolar nereye gider Dev bankadan dolar tahmini

Seçimler ardından Dolar nereye gider Dev bankadan dolar tahmini
İngiltere'nin dev bankası HSBC, Türkiye'de yereler seçimlerin arkasından TL'nin dolar karşısında yeni bir zayıflık yaşayacağını düşünmediklerini açıkladı.

HSBC, 31 Mart yerel seçimlerinin sonrasında TL'nin Dolar karşısındaki durumun sorulduğunda TL'nin Dolar karşısında yeni bir zayıflık dönemi yaşamasının olası olmadığını düşündüklerini Türkiye'de artık politikacıların önceliklerinin değiştiğini belirtti.

HSBC'den yerel seçimlerin sonrasında Türkiye'de büyük bir politika değişikliği beklemedikleri yönünde bir açıklama geldi. Türkiye'de ekonomide yumuşak inişin önceliğini sürdüreceği görüşünde olan HSBC, ancak dengesizliklerin düzeltilmesinin yavaş olabileceği belirtildi.

HSBC'den yapılan açıklamada daha fazla sıkılaştırmanın ekonominin daha hızlı bir şekilde soğutulmasına yardımcı olacağı ancak daha kademeli bir yaklaşım bekledikleri dile getirldi. meye devam ediyoruz" dedi.

"ENFLASYON TAHMİNİMİZ YÜZDE 49"

Dev banka 2024 ve 2025 yılı Türkiye enflasyon tahminlerini de revize etti. Türkiye'deki enflasyonun Merkez Bankası'nın 2024 yılı ve 2025 yıl sonu tahminleri olan yüzde 36 ve yüzde 14'ü büyük ölçüde aşacağını beklediklerini belirten banka, HSBC'nin Türkiye enflaslon tahminlerinin 2024 yılı için yüzde 49 olduğu belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.