Fiyatları bir kerede yüzde 40 indirdi Fiyat listelerini gören inanamıyor

Fiyatları bir kerede yüzde 40 indirdi Fiyat listelerini gören inanamıyor
Elektrikli araçlarda piyasaya hızlı bir giriş yapan firma beklediğini bulamayınca batmamak için fiyatlarında yüzde 40 varan indirime gitti. Fiyat listelerini görenler ise gözlerine inanamadı.

Elektrikli SUV Ocean'ı üreten ABD'li şirket Fisker'de işler yolunda gitmeyince satış fiyatlarını belirgin ölçüde kırdı. Bu hafta ABD basınına yansıyan haberlere göre şirket iflastan dönebilmek için araçlarında yüzde 40'a varan indirimler yaptı.

Elektrikli otomobil piyasasında ölüm kalım mücadelesi veren Fisker Inc. tek modeli olan Ocean spor arazi aracının fiyatını önemli ölçüde düşürdü. ABD'li şirketin yaptığı en büyük indirim, Ocean'ın Extreme adı verilen en üst düzey versiyonu için yapıldı. Açıklamaya göre Fisker fiyatı yüzde 39'luk bir indirimle 24,000 dolar indirilerek 37,499 dolara satılacak.

fisker.webp

DİĞER VERSİYONLARDA DA FİYAT İNİDİRİM OLACAK

Fisker'in Ocean'ı daha uygun fiyatlı ve cazip bir elektrikli araç seçeneği haline getirmek için attığı indirim adamı, aracın diğer versiyonlarının da çok daha ucuza satılmasına neden olacak. Fisker açıklamasında en uygun fiyatlı Ocean'ın artık 24.999 dolara satıldığını duyruldu.

fisker2.jpeg

5 HİSSESİ 2024'TE ADETA ÇAKILDI

The Verge'nin haberine göre hisse fiyatını 1 doların üzerinde tutamadığı için New York Borsası'ndan çıkarılma riskiyle karşı karşıya olan Fisker, kaynak yaratmaya odaklanmak için Ocean'ın üretimini durdurduğunu açıkladı. Fisker'in hisseleri 2024'ün başından bu yana yüzde 80'nin üzerinde düşüş gösterdi.

fisker2.webp

İKİNCİ EL DE BÜYÜK ZARAR ETTİ

Yapılan değerlendirmelere göre bu büyüklükteki bir indirim, daha önce Fisker alarak büyük ödemeler yapan önceki müşterilerin araçlarını değerinin de bir kalemde yarıya inmesine neden oldu.

İLK ŞİRKETİ KASIRGAYA KURBAN GİTMİŞTİ

Fisker'in kurucusu Henrik Fisker'in ilk şirketi, Fisker Karma adında plug-in hibrid lüks bir araç üretmiş ancak Sandy Kasırgası sırasında 338 adet Fisker Karma su altında kalmış ve şirket sigortadan para alamayınca batmıştı.

ÜNLÜ YOUTUBER ARACIN İPİNİ BAŞTAN ÇEKTİ

Amerikalı Youtuber Marques Brownlee geçen ay Fisker'in Ocean modelini incelediği videoda gördüğü en kötü arabanın bu olduğunu söylemiş ve takipçilerine 'sakın satın almayın' demişti. Söz konusu video 4,5 milyondan fazla kişi tarafından izlenmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.