Şampiyonlar Ligi'ne bir darbe daha 'Hükümet harekete geçti'

Şampiyonlar Ligi'ne bir darbe daha 'Hükümet harekete geçti'
Suç örgütü kurma ve kara para aklama gibi çeşitli suçlarla soruşturma başlatılan Dilan Polat'ın 'Şampiyonlar Ligi' masasına bir kötü haber daha geldi.

Dilan Polat ile başlayan sosyal medya fenomenlerine yönelik kara para aklama ve suç örgütü kurma suçlamasıyla başlatılan soruşturmada yeni bir adım atıldı.

ŞİRKETLERİNE KAYYIM ATANDI

Dilan Polat ve Engin Polat çiftçinin ardından Dilan Polat'ın Şampiyonlar Ligi masasında bulunan birçok çiftin de şirketlerine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyım atandı.

'HIZLI SATIŞ' YAPILACAK

Sabah'ta yer alan habere göre, konu ile alakalı bakanlıklar bu şirketlerin satışının önünü açmalarına yönelik bir takım formüller üzerinde çalışıldığının bilgisi verildi. Bununla birlikte fenomenlerin sahip oldukları eğlenme ve güzellik merkezlerine yönelik TMSF veya diğer kurumlarca mümkün ise 'hızlı satış' yapılacak.

Mevcut mevzuat hızlı satışa olanak tanımazsa bu kez yasal düzenleme gündemde olacak. Fenomenlerin sahip oldukları yerlerin 'özellik arz eden yerler' başlığıyla satış işlemlerine olanak tanınacak yasak bir düzenleme hayata geçirilecek.

Güzellik salonu, eğlence mekanı gibi yerleri 'özellik arz eden yerler' başlığı altında toplayıp hızla satılmalarına olanak tanıyacak yasal bir düzenleme ile ele alınacak. Bu arada, TMSF şu anda kayyım atanan şirketleri belli koşullarla tasfiye edebiliyor ya da satışı gerçekleştirilebiliyor. Satıştan elde edilen gelir nemalandırılarak tutuluyor. Bu bahsi geçen kişilerin mahkemece aklanması durumunda paranın iadesi sağlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.