Mahkemeden flaş Martı Tag kararı

Mahkemeden flaş Martı Tag kararı
İzmir 6'ncı İdare Mahkemesi, 'Martı Tag' uygulaması için kararını verdi.

İzmir 6'ncı İdare Mahkemesi ‘Martı Tag’ uygulamasını kullanan araca korsan taşımacılık faaliyetini yaptığına karar verdi.

Alaçatı Mahallesi'nde 14 Ağustos'ta yapılan trafik uygulamasında durdurulan bir aracın korsan taşımacılık yaptığı belirtildi. Yapılan suçlamayı kabul etmeyen sürücü aracında bulunan 4 kişiyi otostop çektiği için araca aldığını söyledi.

Araç sahibine belediyeden izin alınmaksızın ücret karşılığı korsan taşımacılık yaptığı gerekçesiyle 60 gün trafikten men edilme ve 20 bin 342 lira da idari para cezası verildi.

SÜRÜCÜ YAGITAYA BAŞVURDU

Sürücü işlemin iptali için yargıya başvurdu.

Söz konusu davayı görüşen İzmir 6'ncı İdare Mahkemesi, denetim sırasında araçta bulunan 4 kişinin 'Martı Tag' isimli uygulamadan ulaştıklarını ve ücret karşılığı gittiğini bildirdi.

dava.jpg

Mahkeme, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürürlüğe konulan mevzuat hükümleri gereğince büyükşehir belediyesi sınırları içinde yolcu taşımacılığı yapılabilmesi için yetkili belediyeden izin veya ruhsat alınması gerektiğini ifade etti

İPTAL TALEBİNİN REDDETTİ

İzmir 6’ncı İdare Mahkemesi, yetkili belediyeden izin ve ruhsat almaksızın araç sahibinin yolcu taşımacılığı yaptığının sabit olduğuna karar verdi. Hakim, bu nedenle işlemin iptal talebinin reddine hükmetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.