Yiyeceklerin taze kalmasını, bozulmamasını sağlamak için buzdolabına koyarız. Böylece çürüme ya da bozulma durumu yaşanmadan daha uzun ömürlü hale getirmek mümkün oluyor. Ancak bazı gıdaların dolaba konması büyük bir pişmanlık yaşamanıza neden olabilir.
Bazı yiyecekleri buzdolabına koymak iyi bir fikir olmak şöyle dursun, yiyeceğin tüm vitamin ve minerallerini de alıp götürüyor. Bu yüzden buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Peki, hangi yiyecekler buzdolabına konmamalı? Şu besinleri dolaba koymamaya dikkat edin:
DOMATES
Bir domatesi daha önce açık bir şekilde buzdolabına koyduysanız muhtemelen formunun bozulduğunu görmüşsünüzdür. İşte bu yüzden domates, buzdolabına konmaması gereken yiyecekler arasında yer alıyor. Buzdolabına konunca öncelikle suyu çekilen domatesin görüntüsü pörsüme gösterirken tadı da bozulacaktır. Domatesin lezzetinin tamamen kaçmaması için oda sıcaklığında saklamalısınız.
SOĞAN
Yiyeceklerin bazıları dolaba konduğunda diğer yiyecekleri de etkileyebiliyor. Soğan bunlardan biri. Buzdolabına koyduğunuz soğanlar çabuk çürüme gösterir. Bunun yeni sıra, nemi nedeniyle diğer yiyecekleri de olumsuz yönde etkiler.
PATATES
Patatesin içerisinde yer alan nişasta buzdolabına konduğunda şekere dönüşerek patatesin lezzetinin ve dokusunun bozulmasına neden olur. Bu da bizim için hiç iyi olmaz. Bu nedenle patatesi buzdolabına atmamalısınız.
EKMEK
Bir ekmeği buzdolabına koymak daha hızlı bayatlamasına neden olacaktır. Tazecik kalmasını istiyorsanız oda sıcaklığında bırakabilirsiniz.
BAL
Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler arasında belki de en önemlisi bal olabilir. Pişirilmesi de oldukça sakıncalı olan balı buzdolabına atarsanız içindeki şekeri kristalleşerek sertleşir ve akışkanlığı kaybolur.
AVOKADO
Son dönemde özellikle diyet yapanların tercihi avokado da buzdolabına konmaması gereken meyvelerdendir. Hızlı olgunlaşıp besin değerlerini ve lezzetini kaybetmemesi için buzdolabından uzak tutulmalı.
Tüm bu detayları uygular, bu yiyecekleri buzdolabına koymazsanız daha leziz ve sağlıklı şekilde tüketebilirsiniz.