Çamaşır makinesinin ömrünü uzatan yöntem: 1 bardak eklemek yetiyor

Çamaşır makinesinin ömrünü uzatan yöntem: 1 bardak eklemek yetiyor
Hemen hemen herkesin evinde bulunan çamaşır makinelerinin ömrünü uzatacak yöntem ortaya çıktı.

Hemen hemen herkesin evinde bulunan çamaşır makineleri işimizi kolaylaştırırken kıyafetlerimizi tertemiz olmasında yardımcı oluyor. Ama kullanıcıların yapmış olduğu bazı hatalar neticesinde çamaşır makinesi olması gerekenden daha erken bir zamanda bozulabiliyor. Bu durumun ise en büyük sebebi makinelerin kireçlenmesi oluyor.

Çamaşır makineleri sürekli olarak su alıp verdiği için kireçleme riski oldukça fazladır. Daha çok makinenin borularında ya da filtresinde meydana gelen kireçlenme makinenin performansının düşmesine neden olarak bozulmasına olanak tanır.

Olası bozulma durumundan çamaşır makinesini korumak için kullanılan kimyasal etkili temizlik ürünleri etki etmediğinde ise evde kolayca yapabileceğiniz doğal yöntemlerle kireçleri söküp atabilirsiniz.

İŞTE BİR BARDAĞIYLA MUCİZELER YARATAN DOĞAL YÖNTEMLER

KARBONAT VE SİRKE

Çamaşır makinelerinde kireçlenmelerin önüne geçmek için karbonat ve sirke ikilisinden yardım alabilirsiniz. Kendi başlarına güçlü birer temizlik ürünü olan sirke ve karbonat karıştırıldığında ise makinenizdeki kireci tamamen temizleyecektir. Bu yöntemi uygulamak için 1 büyük boy su barağı içerisinde 3 yemek kaşığı karbonat ve bardağı dolduracak kadar beyaz sirkeyi karıştırın. Daha sonra karışımı makinenin deterjan gözüne dökün ve kısa programda çalıştırın. Bu yöntem kireçlenmeyi tamamen temizleyecektir.

Çamaşır makinesinin ömrünü yıllarca uzatan tüyo! Tek bir bardak eklendiğinde çamaşır makineniz adeta şahlanacak - Resim: 2

BEYAZ SİRKE VE LİMON

Bir başka doğal karışım ise beyaz sirke ve limon suyu ile karşımıza çıkıyor. Beyaz sirke ve limon karışımı sayesinde makinedeki kireçlenmeden tek seferde kurtulabilirsiniz. Bu şekilde makinedeki kireçlenmeyi temizlemek için 1 limonun suyunu sıkın ve 1 bardak beyaz sirke ile karıştırın. Homojen hale gelen karışımı makinenin iç kısmına döktükten sonra makineyi boş şekilde kısa sıcak programda çalıştırın. Yıkanan makineden kireçlerin temizlendiğini göreceksiniz.

Çamaşır makinesinin ömrünü yıllarca uzatan tüyo! Tek bir bardak eklendiğinde çamaşır makineniz adeta şahlanacak - Resim: 3

ELMA SİRKESİ

Çamaşır makinesinin ömrünü uzatmak için en etkili yöntemler arasında elma sirkesi kullanımı gelmektedir. Bu yöntemi kullanmak için 1 su bardağı elma sirkesini eşit ölçüde su ile seyreltin. Daha sonra karışımı makinenin deterjan gözüne dökerek makineyi çalıştırın. Dilerseniz karışımdan bir miktar ayırarak makine lastiklerini ve iç kısmını bez yardımıyla silebilirsiniz. Ayda bir kez bu yöntemi uygulayarak makinenin ömrünü uzatabilirsiniz.

Çamaşır makinesinin ömrünü yıllarca uzatan tüyo! Tek bir bardak eklendiğinde çamaşır makineniz adeta şahlanacak - Resim: 4

BULAŞIK MAKİNESİ TABLETİ

Parlatıcı, kireç sökücü ve temizleyici etkileri bir arada barındıran bulaşık makinesi tabletleri çamaşır makinesinde kireçlenmeleri temizlemek için mantıklı bir tercihtir. Çamaşır makinesini temizlemek için bulaşık makinesi tableti kullanımı oldukça basittir. 2 adet bulaşık makinesi tabletini çamaşır makinesinin kazan kısmına bırakın ve makineyi boş şekilde kısa programda çalıştırın. Bu şekilde çalışan makine kireçten tamamen arınacaktır.

Çamaşır makinesinin ömrünü yıllarca uzatan tüyo! Tek bir bardak eklendiğinde çamaşır makineniz adeta şahlanacak - Resim: 5

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.