Deterjanın içine bir tutam eklemek yetiyor! Kir ve pası anında söküp atıyor

Deterjanın içine bir tutam eklemek yetiyor! Kir ve pası anında söküp atıyor
Temizlik yaparken inatçı kirlerle ve paslarla uğraşmak çileden çıkartabiliyor. Ama bu duruma son verecek bir formül ortaya çıktı.

Mutfak, evdeki en yoğun kullanılan ve dolayısıyla en hızlı kirlenen alanlardan biridir. Özellikle fırın gibi sık sık kullanılan ekipmanlar, temizlik zamanında ekstra zorluklar çıkarabilir. Ancak, temizlik işini kolaylaştıracak birkaç basit yöntem ile bu süreci daha keyifli hale getirebilirsiniz.

BİR MİKTAR TUZUN ETKİSİNE İNANAMAYACAKSINIZ

Bulaşık deterjanına bir miktar tuz eklemek, temizlik performansınızı inanılmaz derecede artırabilir. Tuzun bu etkileyici gücü, mutfak temizliğinde işlerini kolaylaştırıyor ve inatçı kiri ve pası anında söküp atıyor.

Fırın temizliği konusunda da, kolay ve etkili bir formül mevcuttur. Bir ölçek bulaşık makinesi parlatıcısı, bir çay bardağı sirke, bir paket karbonat ve bir çay kaşığı tuzu bir araya getirerek hazırlayacağınız bir karışım, fırınınızı parlatmak için mükemmel bir çözüm olacaktır.

emekli.jpg

BU KARIŞIM NASIL KULLANILIR?

Bu karışımı bir sprey şişesine koyun ve temizlemek istediğiniz yüzeye püskürtün. Bir süre bekledikten sonra ovalayarak silin ve temiz bir bezle durulayın.

Eğer fırınınızı temizlemek istiyorsanız, fırını önceden ısıtın ve karışımı sıcak yüzeye püskürtün. Bu şekilde, temizlik işlemi daha etkili olacaktır. İhtiyaç duyulursa işlemi tekrarlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.