Sahibinden'de büyük kriz 'Çöktü mü?'

Sahibinden'de büyük kriz 'Çöktü mü?'
Ünlü e ticaret firması Sahibinden.com’a gece saatlerinden bu yana erişim sağlanamıyor.

Ünlü e ticaret firması Sahibinden.com’a gece saatlerinden bu yana erişim sorunu yaşanıyor. Uygulama ve web sitesine erişim sağlanamadı.

Türkiye’nin e-ticaret devi olan Sahibinden.com, geçtiğimiz günden bu yana erişim sağlanamıyor. Instagram hesabından paylaşım yapan firma, siteye erişim sağlanamamasının nedeninin alan adı hizmeti sağlayan firma ile teknik bir sorun yaşanması olduğunu aktardı. Bu sorun nedeniyle sitenin kapanmasına ve uygulamada sunucu sorunları yaşandı.

FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ

Sahibinden.com konuyla ilgili yaptığı açıklamada alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşanan teknik bir sorun nedeniyle platforma şu anda erişim sağlanamadığı belirtilirken, Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmalarına devam ettiğini ve konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacağı aktarıldı.

ssahibinden-001.jpg

30 ARALIK'TA KAYDI BİTTİ

Sahibinden.com’un alan adı kaydının 30 Aralık 2024’te bittiği ve yenilenmediğini fark etmesi ise dikkat çekti. 2 Ocak itibarıyla alan kaydı uzatılmış olsa da, site ve uygulamanın hala iletişim sağlanamıyor. Fakat bazı kullanıcıların yavaş da olsa uygulamaya girebildi belirtiliyor.

DOMAİN KRİZİ

Firmanın domain süresinin dolması ve domaini başka birinin satın alması sonucu siteye erişilmediği öne sürüldü. Birçok İddia arasında domaini ABD’li bir şirketin aldığı ve yüklü miktarda bir bedel istediği de belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.