Sadece 1 lira koymak yetiyor Buzdolabınıza bunu yaptığınızda hayatınız kurtulacak

Sadece 1 lira koymak yetiyor   Buzdolabınıza bunu yaptığınızda hayatınız kurtulacak
Hayat kurtaran pratik bilgilere bir yenisi daha eklendi. Buzdolabınıza koyduğunuz 1 lira da bu bilgilerden biri. Peki, sebebi ne oluyor?

Gıdalar sağlığımız için çok önemli. Bu yüzden onları taze tüketmeliyiz. Buzdolabında koruduğumuz yiyecekler işte bu yüzden önem kazanıyor. Gıda zehirlenmesi yaşamamak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Buzdolabına koyduğunuz yiyecekleri her zaman taze tüketebilmeniz için sadece 1 lira kontrolü yapabilirsiniz. Peki, bu ne anlama geliyor?

buz1.jpg

HAYATINIZI KURTARAN 1 LİRA UYGULAMASI

Tek bir TL’nin yaşamınızı nasıl etkileyeceği konusunda kafanız karışmış olabilir. Bu gerçekten tuhaf bir bilgi gibi gelebilir. Ancak bu gayet mantıklı bir sebeple pek çok kişi tarafından uygulanan bir yöntem. O halde ne işe yaradığını da anlatalım.

TATİLCİLER DİKKAT!

Özellikle tatile gitmeye karar verdiyseniz ya da uzun süre evden ayrılıyorsanız buzdolabınıza mutlaka 1 TL koymanızı öneririz. Bu sayede döndüğünüzde dolabınızdaki yiyeceklerin tazeliği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

buz2.jpg

Bunun için öncelikle ihtiyacınız olan şey, bir kase dolusu suyu buzdolabınızın buzluk kısmında dondurmaktır. Buz tutmuş bu kasenin üzerine 1 TL yerleştirmeniz sonraki aşamadır.

Bu işlemi yaptığınızda ve 1 TL’yi buzdolabınızda tuttuğunuzda eve dönünce yiyeceklerinizin taze kalıp kalmayacağınızı anlayacaksınız. Eğer buz dolu kasenin üzerine koyduğunuz 1 TL, siz eve döndüğünüzde aynı yerdeyse yiyecekleriniz siz gelene kadar aynı kalmış demektir.

Fakat 1 TL kasede aşağı düşmüşse buzdolabınızdaki yiyecekleri asla tüketmemelisiniz ve atmalısınız.

buzdal2.jpg

SİZ YOKKEN NELER OLDUĞUNU ANLAMANIN TEK YOLU

Evde olmadığınız anlarda elektriklerin kesilip kesilmediğini, buzdolabınızın kapanıp kapanmadığını anlayamazsınız. Ancak yukarıda bahsettiğimiz yöntemi uygularsanız buzdolabınızda elektrik kesintisinin olduğunu ve buzun çözünerek 1 TL’yi aşağı düşürdüğünü anlayabilirsiniz. Böylece buzluktaki tüm yiyeceklerin atılması gerektiğini anlarsınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.