Sararmış spor ayakkabıyı atmayın! Daha dün almışsınız gibi kar beyaz yapacak 4 yöntem

Sararmış spor ayakkabıyı atmayın! Daha dün almışsınız gibi kar beyaz yapacak 4 yöntem
Spor ayakkabı nasıl temizlenir diye soruyor, sararmış beyaz spor ayakkabılarınız için çare bulamıyorsanız size 4 harika yöntemden bahsedeceğiz.

Kirli spor ayakkabılarınızı bir türlü tertemiz yapamıyorsanız, sararan lastiklerini beyazlatamıyorsanız, kumaşındaki lekeleri yok edemiyorsanız bahsedeceğimiz üç yöntemi mutlaka denemelisiniz.

Spor ayakkabı temizleme yöntemleri birçok kişinin merak ettiği konulardandır. Çünkü yanlış uygulanan çözümler, kısa vadede işe yarasa da ayakkabılara zarar verebilir. Bazen de istediğimiz etkiyi vermez. Beyaz ayakkabımız tekrar eski rengine kavuşmaz. Kir lekeleri üzerinde kalmaya devam eder. İşte bu yüzden beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir diye merak ediyor olabilirsiniz. O halde muhteşem yöntemlerden bahsedelim. Göreceksiniz, ayakkabılarınız mağaza vitrininde gibi parıldayacak.

beyaz-spor-ayakkabi.jpg

SARARMIŞ BEYAZ SPOR AYAKKABI NASIL TEMİZLENİR?

‘Spor ayakkabı nasıl yıkanır’, ‘beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir’ soruları çoğu kişinin cevabını büyük bir merakla beklediği sorulardandır. Ayrıca bu sorulara ‘spor ayakkabı makinede yıkanır mı’ sorusu da dahildir.

Kolay yoldan ayakkabılarını temizlemek isteyen kişiler, beyaz spor ayakkabılarını makineye atmaktan çekinmez. Ancak bu yöntem son derece yanlış. Çünkü, spor ayakkabınızı makineye attığınızda yanlardan açılabilir, kumaşı kendisini salabilir ve bir daha asla eski formunda olmayabilir.

beyaz-spor-ayakkabi4.jpg

Bahsettiğimiz bu sebeplerden ötürü ayakkabılarınızı makinede yıkamamalısınız. Peki, o halde beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Beyaz ya da diğer renklerdeki spor ayakkabılarınızı temizlemek için 4 süper yöntem bulunuyor. Bunları şu şekilde sayabiliriz:

BULAŞIK DETERJANI

Spor ayakkabılarınızın üzerindeki lekeleri çıkarmanın en etkili yollarından biri bulaşık deterjanı kullanmaktır. Leke izlerini ayakkabılarınızı sadece ıslak mendil gibi bir şeyle silerek temizleyemezsiniz ama bulaşık deterjanı içeren bir suda bezinizi ıslatıp ayakkabılarınızı silmek lekelere çözüm olacak.

beyaz-spor-ayakkabi3.jpg

Bunun için sıcak su içeren bir kaba birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyip karıştırabilir, bezinizi bu karışıma batırıp çıkararak ayakkabılarınızı bu bezle silmeye başlayabilirsiniz.

DİŞ MACUNU

Bir bez üzerine bir miktar diş macununu sıkın. Ardından bu bezle ayakkabılarınızı silmeye başlayın. Ayakkabılarınızdaki lekelerin ne kadar kolay çıktığına şaşıracaksınız. Bez yerine atıl durumdaki bir diş fırçasını ovalamak için kullanabilirsiniz. Temizleme işleminizin ardından kuru bir bezle ayakkabılarınızı kuru olarak silmelisiniz.

beyaz-spor-ayakkabi2.jpg

KARBONAT

Spor ayakkabı nasıl temizlenir diye soranlar için en etkili yöntemlerden biri de karbonattır. Sıcak suya ekleyeceğiniz iki yemek kaşığı karbonatı bir bez yardımıyla ayakkabınızdaki lekeli bölgelere uygulayabilir, ne zaman ihtiyaç duyarsanız bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Kuru bir bezle üzerinden geçmelisiniz.

HİDROJEN PEROKSİT
Saçların rengini açmak için kullanılan hidrojen peroksitle ayakkabılarınızın lastik kısımlarınızı kaplarsanız ve biraz bekletirseniz sararmış lastiklerin renginin eskisi gibi bembeyaz olmasını sağlayabilirsiniz. Durulamayı ve kuru bir bezle kurulamayı da unutmayın.

Sararmış beyaz spor ayakkabı nasıl temizlenir diye soranlardansanız, bu yöntemlerden yüksek verim alabilirsiniz. Evdeki malzemelerle kar beyazı ayakkabılarınızın tadını çıkarabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.