Ramazan sofralarının baş tacıydı 'Hurmada taneyle satış dönemi başladı

Ramazan sofralarının baş tacıydı 'Hurmada taneyle satış dönemi başladı
Neredeyse her gün gelen zamlar doğrultusunda bu sene hurmada tek tek satış dönemi başladı.

Ekonomideki belirsizlikler ve yüksek enflasyon, vatandaşların alım gücünü her geçen gün azaltırken, Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklar da hız kazanıyor.

Ancak, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, artık cep yakıyor. Bu durum karşısında esnaflar, hurmayı taneyle satma seçeneğine başvuruyor.

istanbul-misir-carsisinda-taneyle-hur-22302.jpgYüksek maliyet ve enflasyon, ürünlere yansıyan zam olarak karşımıza çıkıyor. Alım gücü azalan vatandaşlar, pahalılık karşısında alışverişlerini kısıtlarken, esnaf da satışları artırmak ve müşterilerin alımını kolaylaştırmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, kuruyemişçiler tezgahlarını farklı çeşitlerdeki hurmalarla süslemeye başladı. Mısır Çarşısı'nda her bütçeye uygun hurma satışı yapılıyor.

istanbul-misir-carsisinda-taneyle-hur-22302-1.jpg Ancak, fiyatlar oldukça yüksek seviyede seyrediyor. Örneğin, Cennet hurmasının kilogramı 280 liraya kadar yükselirken, jumbo hurmanın tanesi 15 TL'ye kadar çıkabiliyor.

Çarşıda, çeşitli ülkelerden gelen Medine, Sugai, Kudüs ve İran hurmaları da yoğun ilgi görüyor. Fakat, kilo fiyatları 200 ila 620 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bu durumda, esnaf taneyle satışa yönelerek müşterilerin bütçesine uygun seçenekler sunuyor.

istanbul-misir-carsisinda-taneyle-hur-22302-2.jpgMısır Çarşısı'nda 20 yıldır esnaflık yapan Murat Üzümcü, hurma fiyatlarının dolar kuruyla doğrudan ilişkili olduğunu belirtiyor. Özellikle Medine hurmasının fiyatlarının dolar arttıkça artış gösterdiğini ifade ediyor.

Vatandaşlar hurma fiyatlarındaki artışı fırsatçılık olarak nitelendiriyor. Kimi vatandaş, bu fiyatlar karşısında alışveriş yapmayı reddederken, bazıları ise ekonomik durumlarına göre hareket etmenin önemine vurgu yapıyor.

istanbul-misir-carsisinda-taneyle-hur-22302-3.jpg Her ne olursa olsun, vatandaşların alım gücünün azalması ve hurma fiyatlarındaki artış Ramazan öncesi dikkate değer bir konu olarak öne çıkıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.