Primi eksik olanlara erken emeklilik fırsatı 'Liste değişti'

Primi eksik olanlara erken emeklilik fırsatı 'Liste değişti'
EYT'den yararlanamayan vatandaşların erken emeklilik kapsamında yeni düzenlemeler yapılmasına yönelik taleplerini sık sık dile getirmesi ilgili kademeleri harekete geçirdi.

Vatandaşların erken emeklilik için yeni düzenlemeler talep etmesi devletin ilgili kademelerini harekete geçirdi. Bu kapsamda emeklilik sistemine katılımın kolaylaştırılmasını sağlamak için geliştirilen yeni düzenleme kapsamında çiftçi, esnaf ve şoför gibi birçok iş kolunda emeklilik primleri yeniden belirlendi.

ERKEN EMEKLİLİKTE YENİ DÜZENLEME

Vatandaşlar çalışma koşullarının farklı alanlardaki zorlukları, ilerleyen yaş ve sağlık sorunları gibi nedenlerle erken emeklilik için gerekli düzenlemelerin hayata geçmesini bekliyor. Bilhassa EYT’den yararlanamayan bireyler için gelecek yeni düzenlemeler önem arz ediyor.Emeklilik için bir kriter olarak ön plana çıkan prim gün sayısını tamamlamanın yolları çeşitlendirecek olan yeni sisteme ilişkin detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yeni gelecek düzenleme kapsamında vatandaşlara konuya ilişkin büyük kolaylıklar sağlanması bekleniyor.

PRİM DÜZENLEMELERİ NASIL OLACAK?

Düzenleme kapsamında işyerinde çalışarak, kendi iş yerini açarak, bir şirkete ortak olarak, isteğe bağlı sigorta primi yatırarak ya da borçlanma yoluyla emekli olma imkanı sağlanıyor. Öte yandan esnaf Bağ- Kur primleri en düşük 6 bin 900 lira 86 kuruş, en çok 51 bin 756 lira 52 kuruş oldu. Primini düzenli ödeyen vatandaşlar için düşük tutar 5 puanlık avantaj ile 5 bin 900 lira 74 kuruş olarak belirlenecek. En alt tutardan ödeme yapan esnafın aylık avantajı bin lira 12 kuruş olacak.Çalışmayanlar ya da eksik primi olanların her ay kendi primlerini ödeyerek yararlanabildiği isteğe bağlı sigortada tutarlar değişti. En düşük prim 6 bin 400 lira 80 kuruş oldu. Bu yıl hayata geçmesi beklenen düzenlemeyle ev kadınlarının isteğe bağlı primlerinin 3'te 1'ini devlet ödeyecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.