Gram altının yükseleceği rakam belli oldu! Yatırımcısının yüzünü güldürecek

Gram altının yükseleceği rakam belli oldu! Yatırımcısının yüzünü güldürecek
Altın yatırımcısının yüzünü güldürecek haberi Ekonomist Tunç Şatıroğlu verdi.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, altın fiyatlarıyla ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Şatıroğlu, altın fiyatlarının yakın zamanda strabil seyredeceğini belirterek gram altın için önemli açıklamalarda bulundu.

30 Nisan 2024 Salı günü, altının gram fiyatı güne düşüşle başladı. Bir önceki günkü kapanışına göre değer kaybeden gram altın, 2 bin 422 TL seviyesinden işlem görmeye başladı.

Altın, son dönemde yatırımcılar arasında önemli bir varlık olarak kabul ediliyor ve yatırımcıların göz bebeği olarak görülüyor. Altının zaman zaman inişleri ve çıkışları yaşansa da genel olarak yukarı yönlü seyrediyor.

altin-6.jpeg

Yatırımcılar, altının güvenli liman özelliğini göz önüne alarak, fiyatların geri kalan yıl boyunca nasıl bir yol izleyeceği yatırımcıları tarafından merak ediliyor.

Tunç Şatıroğlu, kısa vadede altın fiyatlarının istikrarlı kalabileceğini öngörerek, uzun vadede fiyatların yükselişe geçeceğini belirtti. Şatıroğlu, ons altın için 2450-2500 dolar aralığında bir hedef fiyatı belirlerken, gram altının da 3 bin liraya kadar çıkabileceğini söyledi.

Geçen yıl sonunda faiz artışı yapan ABD Merkez Bankası’nın, 2024’te faiz indirimine gitme kararı almasıyla birlikte yatırımcıların altına olan ilgisinin arttığı vurgulayarak, jeopolitik gelişmelerin de altına olan talebi desteklediğini ifade etti.

altin-555.jpg

Şatıroğlu, altın alacaklara uzun vadeli bir perspektifle yaklaşmaları gerektiğini ve sabırlı olmaları gerektiğini tavsiye etti. Ayrıca, altın alırken güvenilir kuyumculardan veya bankalardan alınmasını gerektiğinin altını çizerek uyardı.

Güncel altın satış fiyatları

  • Gram altın satış fiyatı: 2.429,06 TL
  • Çeyrek altın satış fiyatı: 4.052,00 TL
  • Yarım altın satış fiyatı: 8.128,00 TL
  • Tam altın satış fiyatı: 15.957,29 TL
  • Cumhuriyet altını satış fiyatı: 16.146,00 TL
  • Gremse altın satış fiyatı: 40.015,59 TL
  • Ons altın satış fiyatı: 2.329,20 dolar

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.