Paketinizde bu işaret varsa sigaranız sahte! Tiryakiler çok şaşıracak!

Paketinizde bu işaret varsa sigaranız sahte! Tiryakiler çok şaşıracak!
Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sigara paketlerinin sahte olup olmadığının tespit edilebileceğini açıkladı.

Sigara ve tekel ürünlerine son yıllarda yüksek oranda zam geliyor. En çok zamlanan ürünler arasında yer alan tekel ürünleri yıl içerisinde defalarca fiyatları yükseliyor.

Bazı vatandaşlar bu aşırı zamların yaşam tarzına müdahale olduğunu düşünürken kimi ise enflasyon nedeniyle bu artışların yaşandığını belirtiyor.

Neredeyse iki ayda bir zamlanana sigara fiyatları ortalama olarak 50 TL olurken, vatandaşlar yükselen fiyatlar karşısında tütüne yönelirken öte yanda kaçak sigara satışları da patladı.

ÖZGÜR AYBAŞ UYARDI

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş X hesabından bir açıklama yaparak sigara fiyatlarına gelen zamların kaçak satışları artırdığını aktardı.

Piyasada yüksek oranda kaçak sigara olduğunu söyleyen Aybaş, sigara tiryakilerini uyaran bir video paylaştı ve sahte sigaranın nasıl anlaşılacağını açıkladı.

Aybaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tiryakileri şöyle uyardı;

"Tekrar hatırlatmakta fayda var sürekli gelen zamlar kaçağı ülke genelinde arttırmıştır. Piyasada yüksek oranda sahte sigara dolaşıyor bilgilendirme videosudur . Telefonlarınıza (Darphane BUİS)uygulaması var barkod okuma programını mutlaka kaçak içki ve sigara tanıma programı indirin twetin devamında videoları izleyin Pahalılığın ve vergi oranının yüksek olduğu ülkelerde kaçak ürünler kaçınılmazdır"

Özgür Aybaş’ın uyarılarının detaylarına sosyal medya hesabında ulaşabilirsiniz.

12112221.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.