Otomotiv piyasasında devrim yaratacak 'Araba tutkunları dört gözle bekliyordu'

Otomotiv piyasasında devrim yaratacak 'Araba tutkunları dört gözle bekliyordu'
Otomotiv devi piyasaya damga vuracak olan yeni aracını satışa sunmaya hazırlıyor.

Mercedes'in, küçük SUV modeli EQA yeni görünümü görenleri hayran bıraktı. Cumhuriyet'in yer verdiği habere göre; 2024 Mercedes EQA'nın net fiyatı belli oldu.

Tamamen elektrikli olan küçük SUV türü gittikçe artmaya devam ediyor. Araba piyasasında rekabetin kızışması ile beraber Mercedes, 2024 için bir orta ömür güncellemesi yaparak EQA'nın geri kalmamasını amaçlıyor. 2021 yılında piyasaya sürülen Mercedes EQA, Alman firmanın tamamen elektrikli EQ serisindeki en eski modellerinden biri olarak biliniyor. Birçok araba tutkunları ise yeni güncellemeyi dört gözle bekliyordu.

mercedes-4.jpeg

MERCEDES EQA'NUN MENZİLİ YÜKSELTİLDİ

Mercedes'in elektrikli aracında biraz daha fazla menzil artırımı olduğu göze çarptı. EQA, içten yanmalı motorlu GLA SUV'da kullanılan eski MFA2 mimarisini yeniden kullanırken batarya boyutunun 66.5 kWh ve 70.5 kW olmak üzere aynı kaldı. Fakat bunlara rağmen EQA'nın maksimum menzilinde 500 kilometreden 553 kilometreye güncellendi.

Şarj noktasında iki batarya da aynı sonucu veriyor. 66.5kWh modeller bataryalarını 32 dakikada yüzde 10-80 arasında gerçekleştirirken, 70.5kWh versiyonlarda bu süre 35 dakika oldu.

mercedes-3.jpeg

MERCEDES EQA SAATTE 160 KM HIZA ULAŞABİLİYOR

Bu versiyonlar daha büyük 70.5kWh bataryaya ve 190 hp ve 385Nm torka sahip öne monte edilmiş tek bir elektrik motor kullanılıyor. Bu şekilde de 0-100 km/sa süresini öncekinden 0,3 saniye daha hızlı olarak 8,6 saniyeye indirmesine neden oluyor. Maksimum hız ise saatte 160 km olarak belirlendi.

mercedes-6.jpeg

FİYATI DUDAK UÇUKLATTI

250+ Sport Executive, AMG Line Executive, AMG Line Premium ve AMG Line Premium Plus seçenekleri ile satışa çıkarılacak.

Sport Executive'in fiyatı İngiltere'de 49 bin 750 sterlinden başlarken AMG Line Executive 52 bin 10 sterlinden, AMG Line Premium ise 55 bin 10 sterlin olarak belirlendi. AMG Line Premium Plus'ın fiyatı da 58 bin 10 sterlin, 350 4MATIC güç aktarma organı eklendiğinde ise 60 bin 510 sterlin fiyatına çıkıyor.

Mercedes EQA Türkiye gelirse 2 milyon TL’nin üstünde bir rakamla satışa sunulacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.