O sınavı bekleyenler tarih belli oldu

O sınavı bekleyenler tarih belli oldu
Coğrafi Bilgi Sistemleri operatörü sınavını bekleyenler tarih belli oldu. Bakanlık, yeterlilik belgesi sınavının ilk aşaması olan teorik sınavlarının yapılacağı tarihini açıkladı. Sınav için başvurular ne zaman yapılacak.

Mehmet Emin ÖZTÜRK / KAMU SON HABER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri operatörü sınavı ile ilgili olarak duyuru yayımladı. Bakanlık sınav ve başvuru tarihlerini açıkladı.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK

Adaylar başvuruları, 01 Haziran 2023 ile 05 Haziran 2023 tarihleri arasında https://belgecbs.csb.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet girişi ile yapılacak.

SINAV TARİHİ BELLİ OLDU

Bakanlık, Coğrafi Bilgi Sistemleri Operatörü (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavının İlk Aşaması Olan Teorik Sınavlar 10 Haziran 2023 Cumartesi Günü Saat 10.00'da yapılacağını açıkladı.

GENEL BİLGİLENDİRME YAPILDI

Adayların belge almaya hak kazanabilmeleri için A1/T1 ve A2/T1 teorik sınavları ile A2/P1 performansa dayalı sınavdan başarılı olmaları gerekmektedir.

Daha sonra yapılacak olan A2/P1 performansa dayalı sınava katılabilmek için A2/T1 teorik sınavından başarılı olma şartı aranacaktır.

cevre-operatoru-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.