O sebze kanserin kökünü kurutuyor ' Doktor her gün mutlaka yiyin diyerek açıkladı'

O sebze kanserin kökünü kurutuyor ' Doktor her gün mutlaka yiyin diyerek açıkladı'
Beslenme düzeniniz hastalıklardan korunmanız da büyük önem arz ediyor. Bağışıklık sisteminin direncini koruması sağlığınız açısından büyük önem arz ediyor.

Son günlerde ABD’li bir doktorun besin düzeni ile ilgili paylaşımı sosyal medyada oldukça ilgi görüyor. Hemen hemen her mutfakta bulunan ve yemeklere lezzet katan o sebzeye düzdüğü övgüler ve sebzenin sağlık açısından faydaları şaşırtıyor.

DÜZENLİ OLARAK TÜKETİYOR

Osteopati doktoru Doktor Poonam Desai, antiinflamatuar ve kanser önleyici özellikleri nedeniyle soğanı "düzenli olarak" yediğini açıkladı.

Mynet yer alan Express'in aktardığı habere göre, takipçilerine konuşan Dr Desai şunları söyledi: "Ben doktorum ve düzenli olarak soğan yerim. Ama onları nasıl yediğiniz ve hangi soğanı yediğiniz aslında önemli. Soğan, güçlü antioksidan ve antiinflamatuar faydalar sağlayan kersetin adı verilen bir madde içerir.“Ama soğanların rengi önemli” dedi.

'ÇİĞ YEMEYİ TERCİH EDİYORUM'

“Kırmızı soğan, beyaz veya sarıya göre daha fazla quercetin içeriyor, bu yüzden kırmızı soğan yemeyi tercih ediyorum. İkincisi, soğanı pişirirseniz soğandaki quercetin seviyesi azalır. Bu yüzden soğanlarımı çiğ yemeyi tercih ediyorum, böylece sağlık yararlarını en üst düzeye çıkarabiliyorum. Şimdi üçüncüsü, soğanın kuru, pul pul tabakasını soyduğumda, dış katmanlar iç katmanlardan daha fazla quercetin içeriyor. Öyleyse bir dahaki sefere soğan seçeceğiniz zaman, kırmızı soğanı seçin, çiğ yemeyi deneyin ve dış katmanlarını yemeyi deneyin. Quercetin içeren diğer gıdalar arasında turunçgiller, elma, maydanoz, adaçayı ve çay bulunur. ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.