O maaşı alanlara 1000 TL verilecek ‘Şartlar ve detaylar belli oldu’

O maaşı alanlara 1000 TL verilecek ‘Şartlar ve detaylar belli oldu’
Dul ve yetim maaşı alan vatandaşlara bin TL destek verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram ikramiyesini 3 bin TL olduğunu açıklaması üzerine dul ve yetimlerin alacakları ikramiye merak konusu olmuştu.

Bayram ikramiyelerinin açıklanmasıyla birlikte dul ve yetim maaşı alan vatandaşlara verilecek olan bayram ikramiyesi oranı netleşmiş oldu.

Yüzde 25 hissesi olan bir vatandaş 2 bin 500 TL, Yüzde 50 hissesi olan 5 bin TL, yüzde 75 oranında dul ve yetim aylığı alan bir kişi ise 7 bin 500 TL maaş alıyor.

Zam oranlarının belli olmasıyla birlikte maaşlarına göre dul ve yetim olan vatandaşların alacağı ikramiye de belli oldu.

Böylece emekli maaşlarının yüzde 75'ini hak edenlere 2 bin 250 TL, yüzde 50'sini alanlara bin 500 TL ve yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 TL ödeme bayram ikramiyesi verilecek.

dur-ve-yetim-ayligi-ne-kadar-o-1687284011-zedkc9.webp

YÜZLERİ GÜLDÜRECEK HABER GELDİ

Dul ve yetimlere de verilecek olan bayram ikramiyesinin belli olması üzerine yüzleri güldürecek haber o belediyeden geldi.

Belediyeler hükümetin verdiği yardımların yanında sosyal belediyecilik anlayışını uyarak vatandaşlara belirli yardımlar veriliyor.

Özel hastalığı olan vatandaşlara maddi yardım yapan Mersin Mezitli Belediyesi dul ve yetimler içinde destek sağlayacağını açıkladı.

215971.jpg

DUL YETİMLERE BİN TL VERİLECEK

Mezitli Belediyesi dul ve yetimlere vatandaşlara bin TL destek veriyor. Belediyenin verdiği bin TL destekten yararlanmak için vatandaşların Mezitli’de ikamet etmesi gerekiyor.

Ayrıca belirtilen şartlar arasında dul ve yetim maaşı alan kişilerin aylıklarının 8 bin TL’den az olması gerekiyor.

Detaylı bilgilere belediyenin resmi sayfasından veya yetkili birimlerinde ulaşabilirsiniz.

saasdasdasdasda.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.