O isimler Milletvekili olmak için yarışa girdi

O isimler Milletvekili olmak için yarışa girdi
Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hızla yaklaşırken sanat, spor, medya camiası meclise girebilmek için yarışa girdi. Birçok ünlü isim desteklediği partiden Milletvekili aday adayı oldu.

Haber: Çetin Uzkal/KAMU SON HABER

Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği seçimlerine az bir süre kala partilerin milletvekili aday adayları belli olmaya başladı. Gelecek seçimde birçok isime milletvekilliği adaylığı teklifi gitti. Bazı isimler ise aday olduklarını kendileri ilan etti. İşte o isimler:

Ünlü Şarkıcı Candan Erçetin''in CHP''den aday olacağı basında yer aldı fakat resmi bir açıklama henüz gelmedi.

Usta Oyuncu İlyas Salman Türkiye Komünist Partisi''nden (TKP) Milletvekili adayı olduğunu duyurdu. Salman yaptığı açıklamada "Söz veriyorum sarayın dalkavuğu değil, halkın soytarısı olacağım" ifadesini kullandı.

Dizi ve filmlerin aranan yüzü oyuncu Mehmet Aslantuğ, Türkiye İşçi Partisi (TKP) milletvekili adayı oldu. Aslantuğ''un bu kararı şaşkınlık yaratırken eşi Arzum Onan''dan destek geldi.

Önceki sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a hakaret ettiği gerekçesiyle hapis cezası alan Gazeteci Sedef Kabaş, Cumhuriyet Halk Partisi''nden (CHP) milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Daha önceki Genel Seçimlerde Şanlıurfa''dan milletvekili adaylığı başvurusu yapan İbrahim Tatlıses, bir kez daha AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adaylığı için başvuruda bulundu.

Halk TV''de program sunan İrfan Değirmenci TİP''ten Milletvekili aday olacağını duyurdu. Değirmenci adaylık için Halk TV''deki programına devam etmeyeceğini belirtti.

Deprem bölgesinde yaşananları kamuoyu ile paylaşmasıyla gündeme gelen Gökhan Zan İyi Parti katıldı ve rozetini İyi parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı. Eski futbolcu Gökhan Zan İyi Parti''den Milletvekili Adayı oldu.

Sanatçı Safiye Soyman''ın eşi Faik Öztürk İyi Parti''den milletvekili aday adayı oldu. Öztürk adaylık ile ilgili şunları söyledi: "Ben tek adam sistemine karşıyım. Tayyip Bey’i de çok severim. Ama bir karar verildiğinde Tayyip Bey’in onayı olmadan o karar verilmiyor"

Ünlü pop şarkıcısı Gülşen''in milletvekili adayı olacağı ile ilgili haberler sosyal medyada çok konuşulsa da, Şarkıcının avukatından haberlere yalanlama geldi.

Davut Güloğlu ise Yeniden Refah Partisi''ne Milletvekili adayı olmak için başvuru da bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.