Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

Netflix’te yeni ne var?

Herkese merhaba; bu hafta Netflix’te yakın tarihte yayınlanması planlanan içeriklere göz atacağız.

Usher Evi’nin Çöküşü filminin Netflix’te 12 Ekim Perşembe günü yayınlanması bekleniyor. İki kardeşin servet avında diğer aile mirasçılarıyla uyuşmaması aile birliğinin artan ölümlerle dağılmasına yol açar. Mirasçıların teker teker ölmesi giderek tuhaf olayların yaşanmasına yol açacaktır.

Oregon filmi ise yerli yapımlar arasında 10 Ekim’de Netflix’te yayınlanacak. Hakan ve Gaye çiftini anlatan Oregon, 1980’lerde İstanbul’da geçiyor. Hakan ve Gaye arkadaşlarının müzik kasetini geri vermeye çalıştıkları sırada kendilerini hiç beklenmedik bir durumun içinde bulur.

Meksika yapımı olan Sessizlik Andı 11 Ekim’de yayında olacak bir diğer dizi. Ünlü bir sosyal medya fenomenini anlatan Sessizlik Andı dizisinde başrolde yer alan fenomen doğumunun ardındaki gerçekleri öğrenmeye çalışırken beraberinde dört kadını da sürükler.

Strong Girl Nam Soon 7 Ekim’de Netflix’te yayınlanacak olan Kore yapımı dizi. İnsanüstü güce sahip olan Nam Soon’un anlatıldığı dizide öz ailesini bulmak için Kore’ye dönen genç kız çok geçmeden bir uyuşturucu vakasının içine sürüklenecektir.

Bir Zamanların Yıldızı 11 Ekim’de yayınlanacak olan bir diğer yapım. 1970’lerde Tayland’da geçen filmde, gezgin bir sinema ekibi filmlere canlı dublaj yaparak halkı eğlendirmeye çalışır.

Son zamanlarda Netflix’te sık rastladığımız İsveç yapımlarına bir yenisi ekleniyor Konferans. Belediye çalışanlarının çıktığı gezide kana susamış bir katille boğuştukları Konferans filmi 13 Ekim Cuma günü Netflix’te yayınlanacak.

Bir diğer Kore yapımı ise Kore Mutfak Kültüründe Pirinç belgeseli. Görsel bir şölen olarak adlandırılan Kore geleneksel sofrasında kültüre ve yemeğe dair pek çok ayrıntıyı izleyicilerle paylaşıyor.

Netflix’te yayınlanacak diğer yerli yapım ise Karanlık Gece. Gezgin bir müzisyeni anlatan Karanlık Gece’de ölmek üzere olan annesini görmek için doğup büyüdüğü kasabaya geri dönen müzisyen geçmişindeki sır ile onu kasaba halkının hedefi haline getirecektir.

Netflix’te yakın tarihte yayınlanması beklenen yapımları sizler için özetlemeye çalıştım. Yeni film, dizi ve belgeseller farklı kültür ve hikayeleri izleyiciyle buluşturmaya geliyor. Film ve dizilerin yanı sıra Netflix’te çeşitli ülkelerin kültürlerinin sofralarda buluştuğu keyifli pek çok yemek belgeseli de mevcut.

Önümüzdeki haftalarda bahsettiğim film, dizi ve belgeselleri izlemeye çalışıp sizlerle fikir alış verişinde bulunacağım. Gelecek hafta görüşmek üzere hoşça kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları