Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

Netflix’te ne var ne yok

Herkese merhaba; bu hafta Netflix’te yayınlanan yeni içeriklere göz atacağız.

Bodies mini dizisi tanıtım bülteni şöyle: ‘’Dört dedektif. Dört farklı dönem. Tek bir kurban. Geleceği kurtarmanın tek yolu, tarihin akışını değiştiren bir cinayeti çözmekten geçiyor. Si Spencer'ın çizgi romanına dayanan mini dizi, tarihinin derinliklerinden, geleceğe uzanan bir gerilim sunuyor.’’

Yaratılan Netflix’te yeni çıkan yerli yapımlardan biri: ‘’ Maceraperest, heyecanlı ve zeki bir tıp talebesi olan Ziya’nın en büyük isteği iyi bir helim olup, çaresiz birçok hastalığa çözüm bulabilmektir. İhsan adında dahilik ve delilik arasındaki sınırda duran hekim ile tanışan Ziya, onu kendisini anlayabilen tek kişi olarak görür. Birlikte gizli ve yasaklı bir deney yapan Ziya ve İhsan, ağır bir bedel ödemek zorunda kalır. Birlikte kodlarını çözmeye çalıştıkları kadim bir yazı, onları felakete sürükler.’’

7. sezonuyla devam eden Elite’in konusu ise: ‘’İşçi sınıfından gelen üç genç İspanya'daki seçkin bir özel okula kaydolunca, onlarla zengin öğrenciler arasında başlayan çatışma bir cinayete yol açar.’’

Meksika yapımı olan Sessizlik Andı bir diğer dizi. Ünlü bir sosyal medya fenomenini anlatan Sessizlik Andı dizisinde başrolde yer alan fenomen doğumunun ardındaki gerçekleri öğrenmeye çalışırken beraberinde dört kadını da sürükler.

Strong Girl Nam Soon insanüstü güce sahip olan Nam Soon’un anlatıldığı dizide öz ailesini bulmak için Kore’ye dönen genç kız çok geçmeden bir uyuşturucu vakasının içine sürüklenecektir.

Bir Zamanların Yıldızı 1970’lerde Tayland’da geçen filmde, gezgin bir sinema ekibi filmlere canlı dublaj yaparak halkı eğlendirmeye çalışır.

Bir diğer Kore yapımı ise Kore Mutfak Kültüründe Pirinç belgeseli. Görsel bir şölen olarak adlandırılan Kore geleneksel sofrasında kültüre ve yemeğe dair pek çok ayrıntıyı izleyicilerle paylaşıyor.

Netflix’te yayınlanan diğer yerli yapım ise Karanlık Gece. Gezgin bir müzisyeni anlatan Karanlık Gece’de ölmek üzere olan annesini görmek için doğup büyüdüğü kasabaya geri dönen müzisyen geçmişindeki sır ile onu kasaba halkının hedefi haline getirecektir.

Netflix’te yakın tarihte yayınlanan yapımları sizlerle paylaştım. Yeni film, dizi ve belgeseller farklı kültür ve hikayeleri izleyiciyle buluşturmaya geliyor. Film ve dizilerin yanı sıra Netflix’te çeşitli ülkelerin kültürlerinin sofralarda buluştuğu keyifli pek çok yemek belgeseli de mevcut.

Önümüzdeki haftalarda yeni içerikleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim şimdilik hoşça kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları