Ne emekli olunacak ne maaşlar artacak ‘Uzman isim kara haberi verdi’

Ne emekli olunacak ne maaşlar artacak ‘Uzman isim kara haberi verdi’
Uzman isim emekli olacaklara ve maaş zammına ilişkin felaketi açıkladı.

Akademisyen yazar Behçet Yalın Özkara emekli olacaklara ve maaş zammına ilişkin felaketi duyurdu.

Milyonlarca emekliye Ocak ayında yüzde 49,25 oranında bir maaş artışı yansıdı. Ancak bu zam oranından 6 bin 700 ve altında kök aylığı alan emeklileri etkilemedi. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlenmişti.

13397083-728xauto.jpg

TEMMUZ AYINDA ZAM NE OLACAK?

Pek çok emekli açlık sınırının 16 bin TL olduğun bugünlerde maaşlarının yetersiz kalmasından dert yanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise emeklilerin haklı talebini Temmuz ayında karşılayacaklarını açıkladı.

ÖZKARA: “GENÇLER EMEKLİ OLMA İHTİMALİNE SAHİP DEĞİLLER”

Akademisyen yazar Behçet Yalın Özkara emeklilerin acı tablosuna ilişkin verileri açıkladı. Özkara, emekli olmanın artık daha zor olacağını ve maaş zammının da olmayacağının altını çizdi. Özkara, "Gençler artık emekli olma imkanına sahip değiller ve yaşlılar için ise emekli maaşlarının artma olasılığı yok. Ülkedeki emekli çalışan oranı şu anda çok düşük. Emeklilik sisteminin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için her bir emekli için 4 çalışanın bulunması gerekiyor. Türkiye'de bu oran 2022'ye kadar 2 idi. Ancak EYT (Erken Emeklilik Talebi) ile birlikte bu oran 1.60'a kadar düştü, yani sürdürülebilirlik çok daha zor bir duruma geldi” dedi.

kademeli-emeklilik-icin-tarih-verdi-2000-sonrasi-sigortalilar-qulr.jpg

“MAAŞLARIN ARTMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Üretimi artırmadıkça, emeklilerin maaşlarını artırmanın mümkün olmadığına değinen Özkara, “EYT'nin ardından bu zaten zor bir hal aldı, rakamlar da bunu doğruluyor. Türkiye'deki emekli oranı 2009'dan 2010'a kadar yüzde 12 arttı. Ancak Gayri Safi Milli Gelir oranı yüzde 7'den %4.5'e düştü. Dolayısıyla, gelecek emekliler için pek iyi görünmüyor” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.