Mert Başaran zengin edecek yatırımı açıkladı ‘Bunu yapan yatırımcı köşeyi dönecek’

Mert Başaran zengin edecek yatırımı açıkladı ‘Bunu yapan yatırımcı köşeyi dönecek’
Mert Başaran, en çok kazandıracak yatırımı ve kaybettirecek yatırım aracını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Onlardan bazıları ise döviz, altın ve borsada bulunan hisseler oluyor.

Ancak Merkez Bankası’nın 500 puan faiz artırımı ile faizin yüzde 50 seviyesine gelmesi ise piyasada hareketliliğe neden oldu. Bu hareketlilik ise çoğu yatırımcı tarafında ise tedirginliğe neden oldu. Ünlü ekonomist Mert Başaran, konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

altin-dolar.webp

BAŞARAN: FARKLI BİR DURUM VAR

Mert Başaran, CNN TÜRK canlı yayınında en çok kazandıracak yatırımı ve kaybettirecek yatırım aracını açıkladı. Başaran, "23 ay önce o zaman şunu konuşmuştuk: dolar değil, altın alın. Altında farklı bir durum var demiştik. Altın öyle bir noktada ki, 4 yıldır sıkıştığı bir noktada böyle yukarı çok zorluyor ve maalesef, ne zaman altın böyle hareketler yapsa, geçmişte yine istatistik dünyada böyle” dedi.

ENFLASYON ÇÖZÜMÜ ALTIN MI?

Enflasyondan korunmak için ilk önce üretilmeyen bir mal alınmasının altını çizen Başaran, “Kolay üretilmeyen bir arzı az olan bir mal almanız lazım. Dolayısıyla birinci atamız altın, öyle değil, altın tamamen farklı bir şekilde görüyorsunuz çıkarması aynen varsa çıkabilir sınırlı. Dolayısıyla en birinci şey, arzı az olan varlıklara yönelmemiz lazım. Bu hiçbir şey bilmeyenler için altın olabilir" şeklinde konuştu.

altin.webp

“ÜRETİMİ AZ OLAN BİR VARLIK ALIN”

Dolar arttığında altın otomatik olarak arttığını belirten Başaran, altın alındığı zaman kazanç sağlanma olanağı olduğunu söyledi. Başaran, “Dolayısıyla öncelik altın gibi, gümüş gibi, tamam mı, altın var, gümüş var, büyük şirketlerin hisse senetleri vardır, Türkiye'nin çok büyük şirketleri vardır. Toprak olabilir, konut olabilir, varlık almanız lazım, varlık aldığınız anda üretimi az olan bir varlık, kolay üretilmeyen bir varlık. En azından kendinizi enflasyondan koruma şansınız oluyor." şeklinde konuştu.

Başaran, son olarak ta son 5 yılda en çok parayı kaybedenlerin dövizde para tutanlar olduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.