Mutfak tüpüne ocak söndüren zam 'Yangın iyice büyüdü'

Mutfak tüpüne ocak söndüren zam 'Yangın iyice büyüdü'
Enflasyonun artması ile zam yağmuru devam ediyor. Son olarak ev tüpü fiyatlarında beklenen zam gerçekleşti.

Ev tüpü fiyatlarında beklenen zam gerçekleşti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 kg'lik tüp gazı fiyatı 718 TL'ye yükseldi. Uluslararası piyasalardaki LPG fiyatlarındaki artış ve döviz kuru, tüpteki bu zammın gerekçesi olarak gösterildi.

Ev tüpü fiyatlarındaki bu zam, vatandaşların tepkisine neden oldu. Birçok kullanıcı, zammın çok yüksek olduğunu ve vatandaşları zor durumda bıraktığını savundu. Özellikle dar gelirli vatandaşlar için bu zammın büyük bir yük olacağı ifade edildi.

ekran-goruntusu-2024-03-06-111455-001.png

Zammın açıklanmasının ardından sosyal medyada da tepkiler gecikmedi. #EvTüpüneZam etiketi ile yapılan paylaşımlarda, zammın geri çekilmesi ve vatandaşın korunması için yetkililere çağrıda bulunuldu.

Ev tüpü fiyatlarındaki bu zam, vatandaşların bütçelerini olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. Özellikle kış aylarında ısınma için de kullanılan tüp gazındaki bu zam, vatandaşların ısınma maliyetlerini de artıracak. Bu durum, birçok ailenin ekonomik olarak daha zor bir dönem geçirmesine neden olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.